”Det märkligaste vi sett på en läktare”

Norrmannen ofrivilligt utskrattad i engelsk press: Fick se bilden på toa i paus

Foto: TV2
FOTBOLL

Norrmannen Lars Torjus Øye hade rest till England för att se sitt kära Arsenal spela derby mot Tottenham.

45 minuter senare var han ofrivilligt utskrattad och föremål för en artikel i engelsk press – för att han bar en kaptensbindel.

– Jag var på toa i pausen när en man visade mig bilden. De försöker framställa mig som en idiot, säger Torjus Øye till norska TV2 om den numera mycket uppmärksammade bilden.

Under ett par sekunder i den första halvleken mellan Arsenal och Tottenham fokuserade tv-produktionen på hemmaklacken. Där stod en man i Arsenal-tröja med en gul kaptensbindel över vänster arm. Det räckte för att skämten skulle börja hagla.

Blev artikel i engelsk press

Spelbolaget Paddy Power var bland de första att twittra ut bilden till sina 442 000 följare med den påhittade dialogen:

”Vad har du där, kompis?”

”Bara min kaptensbindel. Lämna aldrig huset utan den”

”Åh... Coolt”

Det dröjde inte länge innan fler hängde på. Helt plötsligt hade bilden till och med resulterat i en artikel hos brittiska tidningen Metro.

”Vi har sett några bisarra scener på fotbollsläktare, allt från folk som klätt ut sig till olika djur till vissa som ser på film på sina bärbara datorer. Med DET HÄR är den märkligaste. En Arsenal-supporter (en vuxen Arsenal-supporter) sågs bärandes en kaptensbindel under London-derbyt mot Tottenham. Galenskap.”, skrev tidningen.

”Förstått om de sett min rygg”

Ingen dålig fascination då vi sett folk som borstar tänderna, har sex och stickar mössor på läktare tidigare. Samtidigt som bilden spreds som en löpeld stod en fortfarande lyckligt ovetandes Lars Torjus Øye på läktaren och njöt av matchen med kaptensbindeln på vänster arm.

– Jag var på toa i pausen när en man visade mig bilden som hade fått flera tusen ”likes”. De försöker framställa mig som en idiot, men alla som känner mig vet att det finns en tanke bakom det hela, säger Lars Torjus Øye till norska TV2 och fortsätter:

– Hade de sett min rygg hade de också sett att jag hade Tony Adams namn tryckt på ryggen.

Norrmannen säger att han bär bindeln som en hyllning till Arsenals gamle legendariske kapten. Men trots att det hedrandet av Adams gjorde att fotbollsfans över hela England drev med Torjus Øye som ”en julgran” (en supporter som går på matcher i fullt souvenirmundering) så kommer han inte sluta.

– Ingen går med Tony Adams namn på ryggen längre och det är enligt mig en skam. Jag har gjort det i 20 år och kommer fortsätta med det.