Newcastle-ägaren: ”Han är död”

Håller du ditt ord nu, Mike Ashley? Bildspel på fansens protester

1 av 6 | Foto: GETTY IMAGES
FOTBOLL

Inför mötet med Stoke påstås ägaren Mike Ashley ha lovat att sparka managern Alan Pardew vid en förlust.

– Jag har fått nog. Han är död, ska Ashley ha sagt.

Efter tredje nederlaget på sex omgångar hoppas nu Newcastles fans att han ska hålla sitt ord.

Den 27 september 2012 höjde hela England på ögonbrynen när Newcastles manager Alan Pardew tilldelades ett åtta år långt kontrakt. Sedan dess har mycket handlat om hur klubben, med ägaren Mike Ashley, ska komma undan det.

”Ifrågasätter allt jag gör”

Under säsongsinledningen har Newcastles fans protesterat kraftfullt och krävt managerns avgång.

– De ifrågasätter allt jag gör just nu. Men jag måste förbli stark och se till att jag ger mitt yttersta för laget, sa Pardew innan måndagens möte med Stoke.

Intervju kom efter att ägaren Mike Ashley själv uttalat sig för Independent.

– Om vi förlorar på måndag på försvinner Pardew. Jag har fått nog. Han är död. Slut, röt ägaren han på tidningens framsida.

Efter intervjun ska dock Ashleys advokater hört av sig till tidningen och förklarat att allt var menat som ett skämt. Efter 0-1 mot Stoke kommer det visa sig om han verkligen står vid sitt ord.

– Det här betyder att vi är bland de tre sämsta. Vi måste kämpa. Jag måste kämpa och laget måste kämpa vilket är vad vi kommer göra tills vi lyckats vända det här. Jag förväntar mig inget allvarligt samtal med Mike Ashley i kväll men vi kommer ha några viktiga samtal innan lördag eftersom varken han eller jag vill förlora, säger Pardew till Sky Sports.

”Jag kommer fortsätta”

Peter Crouch gjorde matchens enda mål redan efter en kvart. Sedan följde 75 minuter i ösande regn inför sånger och banderoller med krav på hans avgång för Alan Pardew som fick se Jack Colback komma närmast en kvittering med sitt skott i ribban.

– Det var viktigt i dag att jag visade för laget att jag är här för att leda dem. Jag har faktiskt aldrig varit i den här situationen förut, den är unik, men jag är en professionell fotbollstränare. Det är vad jag gör och det är vad jag kommer fortsätta med, säger Pardew.

Nu har Newcastle bara vunnit en av de 14 senaste ligamatcherna. Klubben ligger näst sist i Premier League efter tre förluster och lika många oavgjorda på säsongens sex första omgångar.

FAKTA

Stoke–Newcastle 1–0 (1–0)

1–0 Peter Crouch (15).

Publik: 26 332.