Han är världens starkaste fotbollsspelare

”Besten” som slår fotbollsstjärnorna på fingrarna

1 av 2 | Foto: JED LEICESTER, BILDBYRÅN
FOTBOLL

Adebayo Akinfenwa, 32, är lycklig.

För andra året på rak har han av populära tv-spelet FIFA utsetts till världens starkaste spelare.

– Mina barn är gamla nog nu att veta att pappa är starkast. Det är fint, säger bjässen.

Akinfenwa, som även går under smeknamnet ”Beast”, blev informerad av EA Sports en vecka innan helgens spelsläpp. Han fick 97 i kategorin styrka på spelet. Och i fredags extraknäckte han som dörrvakt hos en butik när spelet släpptes.

– Jag är överlycklig över att än en gång erkännas som den starkaste fotbollsspelaren i världen. Jag kanske inte är lika snabb eller skicklig som Messi eller David Silva på FIFA 15, men hade man velat ha dem som dörrvakter? säger Akinfenwa till Independent och fortsätter:

– Jag är stolt över titeln. Jag hotade i och för sig dem om att komma över och bänkpressa varenda en på kontoret om jag inte vann. Mina barn är gamla nog nu också att veta att pappa är starkast. Det är fint.

Är stekhet i verkliga livet

Den storvuxne anfallaren är i samband med titeln inne i ett riktigt målstim för sitt klubblag AFC Wimbledon i League Two.

Efter att ha gått mållös av planen de första sju ligaomgångarna har Akinfenwa nu gjort fyra mål på de senaste tre matcherna. Det gör honom till lagets näst bäste målskytt i dagsläget.

– Jag är väldigt bra på det jag är bra på, och mindre bra på annat. Hade jag lyssnat på folk när jag växte upp som sa att jag var för stor för att spela fotboll hade jag inte varit där jag är i dag.  Att vara bäst på någon sak här i livet är en bra bedrift.