Fotbollsstjärnor gör upp i en rap-duell

”Gjorde klart att detta inte skulle påverka vår vänskap”

1 av 2 | Foto: TWITTER.COM
FOTBOLL

Stjärnor i New York Red Bull respektive Crystal Palace med ett gemensamt intresse för musik.

Nu gör de före detta lagkamraterna Yannick Bolasie och Bradley Wright-Phillips upp i en rap-battle.

De tidigare lagkamraterna i Plymouth Argyle, Yannick Bolasie och Bradley Wright-Phillips, har båda strålande fotbollskarriärer. Bolasie i Crystal Palace och Wright-Phillips i New York Red Bull.

Vad många inte känner till är deras musikaliska talanger.

På den kommande hiphop-skivan 'Lord of the mics VI' utmanar de varandra i en rap-battle, en musikalisk duell där det gäller att höja upp sig själv och förolämpa sin motståndare verbalt.

Men det är inte första gången de utmanar varandra på en sådan typ av duell. I februari i år möttes det också i en 'battle'.

– Jag och Bradley har faktiskt möts i 'battles' under flera år nu, både på håll och när vi träffat på varandra. När vi fick chansen att mötas inför en världpublik så sa vi båda "vi kör", säger Bolasie till The Voice.

”Kunde inte göra mål i Championship”

Bradley Wright-Phillips, son till Arsenal-legendaren Ian Wrigh och bror till Shaun Wright-Phillips har flyttat från England för spel med New York Red Bull, men han och Yannic Bolasie har fortfarande tät kontakt.

De både är noga med att rap-utmaningen som innehåller en hel del förolämpningar riktade mot varandra är på en vänskaplig nivå.

– Vi har varit nära vänner under en lång tid och Bradley är som en bror för mig. Vi pratades vid innan vi spelade in och gjorde klart att detta inte skulle påverka vår vänskap, säger Bolasie.

I klipp från rap-duellen hörs Bolasie sjunga "Han kunde inte göra mål i Championship, därför flyttade han ner till League One" och hyllar sig själv med orden: "Jag spelar i Premier League nu du vet".

Wright-Phillips svarar bland annat "Inga mål, jag tycker synd om dig" "Rap-duell? Du var med i en nedflyttningsduell!" och syftar på Crystal Palace vårsäsong.

Yannick Bolasie är mittfältare i Crystal Palace och har även gjort landskamper för det kongolesiska landslaget.

Bradley Wright-Phillips har bland annat representerat Manchester City och Southampton. 2013 lämnade han brittiska öarna för spel i MLS och New York Red Bull.