Han vill ge fansen pengarna tillbaka

”Något vi verkligen borde göra”

FOTBOLL

Hela Sunderland skäms efter 0-8-fiaskot.

Nu tar målvakten Vito Mannone saken i egna händer.

– Jag kommer personligen prata med klubben och se om det är möjligt att ersätta alla fans för biljett- och resekostnader, säger han.

Det var den största förlusten på 32 år och efteråt slog Sunderland-tränaren Gus Poyet fast att 0-8-förlusten borta mot Southampton var ”det mest pinsamma han upplevt på en fotbollsplan”.

Sportbladets Erik Niva bedömde insatsen som ”den sämsta någonsin” och journalisten och komikern Danny Baker kallade krossen för ”den största katastrofen sedan Titanic”.

Det enda ljus Sunderland kunde hitta i mörkret var deras egna fans. Efter fiaskot hyllades de av tränaren Poyet.

– Det är en jäkla resa att göra och de var fantastiska. De stöttade laget hela vägen och jag har inga ord för hur ledsen jag är för deras skull. Efter allt deras stöd ville jag verkligen ge dem något tillbaka men vi kunde inte. Det är en hemsk känsla, sa han till Sunderlands hemsida.

”Borde göra det”

Nu tänker målvakten Vito Mannone försöka få klubben att ersätta alla de 2 500 fans som gjorde den 50 mil långa resan ner till Southampton.

– Jag kommer personligen att prata med ledningen och se om de kan stå för biljett- och resekostnaderna. Det är något vi verkligen borde göra, för vi jobbade inte tillräckligt hårt i matchen. Vi började bra men efter att vi släppte in mål så kastade vi in handduken. Mig själv inräknad, säger 26-åringen till The Guardian.

Tuff match direkt

Han tar på sig ansvaret för nederlaget.

– Jag kommer att jobba hårt och försöka förbättra mig. Alla i laget måste göra samma sak, säger han.

Härnäst för Sunderland väntar Arsenal. Den matchen spelas på Stadium of Light på lördag.

– Vi får en tuff match direkt och det finns ingen tid till att tycka synd om oss själva. Vi måste agera, säger Mannone.