Steven Gerrard lämnar Liverpool

Uppges själv meddela beslutet under fredagen

1 av 11
FOTBOLL

Steven Gerrards karriär i Liverpool är över i sommar.

Enligt samstämmiga uppgifter i brittisk press kommer 34-åringen meddela sitt beslut att lämna klubben under fredagen.

Foto: GETTY IMAGES

Steven Gerrard debuterade för Liverpools a-lag 1998 och har varit klubben trogen hela sin karriär. Men den här säsongen blir 34-åringens sista.

Vunnit allt utom ligan

Enligt samstämmiga uppgifter i brittisk press, bland annat från trovärdiga Liverpool Echo, kommer Liverpools lagkapten på fredagen att meddela sitt beslut. När kontraktet löper ut i sommar lämnar mittfältaren.

Gerrard har under säsongen upprepade gånger petats av managern Brendan Rodgers och nu väljer alltså 34-åringen att till sist ta farväl av klubben i hans hjärta. Totalt har Gerrard tillhört Liverpool i 28 år. Under den tiden har det blivit 695 matcher och 180 mål för a-laget.

Med Liverpool har lagkaptenen bland annat vunnit Champions League, FA-cupen, Ligacupen och Uefa-cupen men aldrig Premier League. Engelsmannen är också den ende spelaren i historien som gjort mål i finaler av Champions League, Uefa-cupen, FA-cupen och Ligacupen.

Erbjudande från USA

Det är inte klart vilken som blir Steven Gerrards nästa klubbadress men enligt uppgifter till Sky Italia har legendaren fått ett konkret kontraktserbjudande från amerikanska La Galaxy. Klubben vann den gångna säsongen MLS-slutspelet med bland annat Stefan Ishizaki i laget.

Eftersom engelsmannens kontrakt löper ut i sommar kan han börja förhandla med andra klubbar omgående.

ARTIKELN HANDLAR OM