Hysén: ”Jag förstår Gerrard”

Glenn Hysén träffade Gerrard vid ett gemensamt möte 2010. Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

En 28 år saga når nu sitt slut.

Steven Gerrard, 34, lämnar Liverpool i sommar.

– Han kommer alltid vara en ikon, säger Glenn Hysén till Sportbladet.

1987 kom Steven Gerrard till Liverpools ungdoms­akademi.

Elva år senare debuterade han i A-laget och sedan dess har han varit klubben trogen och vunnit allt som går att vinna förutom en ligatitel.

Nu går han skilda vägar med sin stora kärlek. Lagkaptenen har bestämt sig för att inte förlänga sitt kontrakt, som går ut i sommar.

Hysén: Förstår honom

Det uppger flera trovärdiga brittiska medier – bland annat lokaltidningen Liverpool Echo – samstämmigt i natt.

Det är slutet av en era, men beskedet kommer väntat, tycker förre Liverpool-spelaren Glenn Hysén.

– Jag förstår honom. Han är inte lika bra som han var förut. Han kommer alltid vara en ikon i Liverpool, men nu vill han nog åka och tjäna lite pengar någon annanstans. Jag önskar honom bara all lycka, det är en kanongubbe!

Du låter inte överraskad?

– Nä, jag tror han har försökt lämna i två-tre år. Han är som sagt en ikon men så här fungerar fotbollen. När man kommer upp i 30–35, då är man inte lika bra. Jag säger bara grattis – och lycka till var du än tag vägen, Stevie!

Hur kommer det påverka laget?

– Någon annan får kliva fram. Ikoner försvinner, men det kommer alltid nya. Jag tror Jordan Henderson kan bli en sådan, men då måste han rycka upp sig

lite, säger Hysén.

LA Galaxy aktuellt

Gerrard är fri att förhandla med andra klubbar. 34-åringen har inget klart i nuläget men rapporteras lockas av spel i amerikanska MLS. Enligt Sky Italia har LA Galaxy gett honom ett kontraktserbjudande.

ARTIKELN HANDLAR OM