Kritiserar Liverpool: ’Borde ha gjort mer’

FOTBOLL

Liverpool borde ha ansträngt sig mer för att behålla Steven Gerrard, 34, i klubben och lockat ikonen med en ledarroll.

Det tycker Jamie Carragher.

– Det är knäckande att Liverpool låter all den erfarenheten försvinna från kluben, säger han.

Beskedet damp ner som något av en bomb på torsdagskvällen. Flera brittiska medier kom med samstämmiga uppgifter att Steven Gerrard bestämt sig för att inte förlänga sitt kontrakt med klubben han varit trogen sedan 1987.

På fredagen bekräftade 34-åringen att så är fallet.

– Det har varit det tuffaste beslutet i mitt liv och ett som både jag och min familj våndats över under en lång tid. Liverpool har varit en så stor del av våra liv under så länge och att säga hejdå kommer att bli svårt, men jag känner att det är något som är bäst för alla inblandade, inklusive min familj och klubben själv, sa ”Captain Fantastic”.

Går till MLS

Det mesta tyder på att Gerrard kommer att varva ner i amerikanska MLS, något som Liverpool själva bekräftade på lördagen. Vilken klubb mittfältaren går till är inte klart men rykten placerar honom i LA Galaxy.

Beskedet skakar om rejält i Liverpool och åsikterna kring huruvida klubben gör rätt eller fel som släpper sin trotjänare tycks gå isär. Glenn Hysén menar exempelvis att Gerrard, till åren kommen, tappat i slagkraft och att han gör rätt i att lämna. Och Sportbladets Patrik Sjögren tycker att Gerrard gör Liverpool ”en sista stor tjänst” som packar sin väska och beger sig i väg från Anfield.

”Smärtar att se”

Men den förre försvarsgeneralen Jamie Carragher menar att klubben borde ha ansträngt sig mer för att behålla ikonen i organisationen. Om inte som spelare, så åtminstone som tränare i någon form.

– Jag förstår att Stevie lämnar. Han är ingen person vill sitta på bänken. Men jag känner ändå att Liverpools ledning borde ha gjort mer för att behålla honom på Anfield. De kunde ha erbjudit honom en kombinerad roll som spelare och ledare. Det hade varit som ett experiment, han kunde ha skuggat Brendan Rodgers och ansvarat över ungdomsakademin. Visst kan det ha varit så att Gerrard inte känt sig redo för en tränarroll, men när jag tittar på hur Manchester United löste situationen med Ryan Giggs, då smärtar det mig att se hur Liverpool låter all den här erfarenheten försvinna från klubben, säger han till BBC.

Brendan Rodgers hävdar å sin sida att Gerrard inte varit redo att ge upp sin spelarkarriär riktigt än och att det aldrig varit ett alternativ att erbjuda honom en roll i tränarstaben.

– Han kände sig inte redo för något sådant. Han betraktar fortfarande sig själv som en fotbollsspelare, säger Liverpool-tränaren.

ARTIKELN HANDLAR OM