Selfie-förbud inför mötet med United

Yeovil-managern med kravlista på spelarna

FOTBOLL

Årets match mot Manchester United och en lagkapten som tänker spela med en motståndartröja under sin egen.

Då tvingas Yeovils manager sätta upp en lista med förbud till sina spelare – mot bland annat "selfies" med Premier League-stjärnorna.

– Jag är säker på att några av dem har planer på att ta "selfies", men när jag är där kommer det inte att hända, säger Gary Johnson.

Yeovil har en dyster säsong bakom om sig och laget parkerar just nu på jumboplatsen i  League One. Men under söndagen blir det fotbollsfest på Huish Park. Då kommer Manchester United på besök i FA-cupens tredje omgång.

För managern Gary Johnson har förberedelserna inte bara bestått av att lägga upp en taktik som ska kunna få Premier League-trean på fall. Minst lika viktigt har varit att få bort respekten för Wayne Rooney, Falcao och gänget.

– Att vara "starstrucked" kan definitivt vara ett problem och det är mänskligt att inte kunna få bort det helt och hållet. Jag är säker på att de (spelarna) kommer tänka på om de kan få  Wayne Rooneys skor eller byta tröja med honom, men vi måste se till att vara fokuserade, säger  Johnson till Mirror.

"Måste förbereda sig rätt"

Men det är inte bara tröjbyten han inte tållåter.

– Jag har gjort klart att de inte ska ta "selfies" med Wayne Rooney eller någon. Jag är säker på att några av dem har planer på att göra det, men det handlar om att förbereda sig professionellt. Tar du bilder och pratar med motståndare om att byta tröja är du inte i rätt sinnesstämning. När jag är där kommer det inte att hända.

Fixat 22 biljetter

Och visst kan finnas fog för Gary Johnsons oro.

Hans lagkapten Joe Edwards har varit United-supporter sedan barnsben, precis som resten av familjen.

Edwards har fixat 22 biljetter till familjemedlemmarna och siktar på att visa sin kärlek till motståndarklubben under matchen.

– Jag har blivit tillsagd att jag kanske kan gömma en United-tröja under min matchtröja. Detta är ett stort ögonblick och att jag är ett United-fan gör det hela ännu mer speciellt. Min pappa är från Manchester. Vi brukade få i julklapp att gå och se dem. Det hade varit stort att få åka dit för ett returmöte, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM