Fick drömdejten efter klubbens hjälteinsats

Uppmärksammade kärlekshistorien som blev verklighet – tack vare PL-klubbens (!) maskot

FOTBOLL

Timothy Corn var för feg för att gå fram och prata med tjejen han blivit blixtförälskad i under en fotbollsmatch.

Då räckte Southampton ut en hand.

Tack vare klubbens hjälp blev drömdejten verklighet.

Det är kärlekshistorien som fått stor uppmärksamhet i brittiska medier och som nu inspirerat andra till att våga ta det första steget. Men vi tar det från början…

Det är den 20 december och Southampton möter Everton på hemmaplan i ett möte som slutar 3-0. På läktaren sitter Timothy Corn och har svårt att fokusera på matchen. På raden nedanför, ett par platser till vänster, sitter nämligen en tjej som han omöjligt kan slita blicken ifrån. Och som enligt egen utsaga inte kan slita blicken från honom.

Motorhaveri

Men trots den ömsesidiga ögonkontakten åker Timothy hem utan att ens ha sagt hej till sin blixtförälskelse varpå han ångrar sig direkt och i ett rop på hjälp ber klubben förse honom med namnet på ”den sagolika tjej som suttit på plats 626, rad 24 och gett mig blickar”.

Southampton får dock inte lämna ut sådan information men uppmanar honom att gå på nästa match och se om tjejen är på plats då med.

Sagt och gjort: Timothy sätter sig i bilen för att gasa i väg till St Mary's Stadium och se sitt Southampton möta Chelsea, men framförallt – för att se om hans drömtjej också är där. Halvvägs till arenan havererar bilen och Timothy tar till Twitter för att i en sista desperat vädjan be klubben ropa ut ett meddelande i högtalarsystemet under Boxing Day-matchen mot Arsenal. Men Southampton gör mer än så...

Tackar klubben

När Timothy kommer fram till arenan på nyårsdagen upptäcker han till sin förvåning att en bukett röda rosor och en burk Bovril (engelsk delikatess) placerats på hans stol. Det är maskoten ”Sammy Saint” – som försett Timothy med gåvorna. Och dagen blir ännu bättre när han inser att tjejen han är där för att träffa sitter på samma plats som hon gjorde under matchen mot Everton. Timothy tar fram blommorna, samlar mod – och går fram och hälsar. Efter matchen – som de ser tillsammans och Southampton vinner med 2-0 – riktar han ett tack till klubben.

”Tack Southampton. Hon gillade inte burken med Bovril men älskade blommorna. #WingMan #SaintsFC”, skriver han.

Klubbens svar:

”Vi är stolta över dig, Timothy. Vårt uppdrag här är slutfört”.

Efteråt har Timothy blivit något av en internetkändis i Southampton-kretsar, uppmärksammats i brittiska medier, och även inspirerat andra till att våga göra det han själv, till en början, inte vågade.

ARTIKELN HANDLAR OM