Liverpools stora hot – inför cupmatchen

”Världens störste” vill sänka sitt eget favoritlag – och ta Steven Gerrards tröja: ’Annars blir det problem...’

Foto: Action Images
FOTBOLL

Han kallas ”The Beast” och tar 175 kilo i bänkpress.

På måndag ställs AFC Wimbledons Adebayo Akinfenwa mot sitt eget favoritlag – men lovar att försöka göra mål.

– Jag har förberett en målgest, säger han.

Adebayo Akinfenwa har representerat 14 klubbar under karriären och huserar just nu i AFC Wimbledon. Han är mest känd för sin storlek, kallas för ”The Beast”, väger över 100 kilo och har tidigare berättat att han tar 175 kilo i bänkpress.

– Jag är naturligt stor och hela mitt spel bygger på att använda min styrka. Jag vet hur jag ska ta hand om min kropp och har en plan som jag följer. Men visst har jag hört tränare säga att: ”Du har potentialen – men du är inte tillräckligt fit”, sa Akinfenwa i en intervju från 2013.

”Kommer fira målet”

Nu hoppas han kunna utnyttja sin storlek – och sätta käppar i hjulen för sitt eget favoritlag. AFC Wimbledon har nämligen lottats mot Liverpool i FA-Cupen och lagen möts i den tredje rundan på måndagen.

– Jag dansade av glädje när jag såg lottningen. Eftersom jag är Liverpool-supporter finns det tre känslor man vill uppleva i livet: Att spela för dem, att spela mot dem eller att göra mål mot dem. Nu har jag chansen att bocka av två av tre. Jag har gjort nio mål hittills den här säsongen och hoppas göra det tionde mot Liverpool. Det vore något att minnas när karriären är över. Och i så fall skulle jag fira målet. Jag har till och med förberett en liten dans, säger 32-åringen inför matchen.

Vill ha Gerrards tröja

Han tycker att matchen blir extra speciell eftersom Steven Gerrard nyss meddelat att han lämnar klubben i sommar. Och Akinfenwa har redan bestämt sig – han ska ta ikonens tröja efter matchen.

– Jag har sagt till grabbarna i laget att om någon tar den före mig så kommer det att bli problem… Gerrard är min idol, jag har alltid sett upp till honom och jag hoppas att han spelar matchen.

Han oroar sig dock en aning för att råka skada Liverpools kapten.

– Om jag råkar knocka honom kommer jag må riktigt dåligt. I så fall ska jag ge honom en kram. Men jag vill betona att vi går in till den här matchen med rätt inställning. Även om vi vet att det blir svårt att vinna så kommer vi i alla fall att göra ett rejält försök, säger ”världens störste fotbollsspelare”.

ARTIKELN HANDLAR OM