Källström listas bland sämsta någonsin

Svensken sågas som januari-värvning

Foto: ARSENAL
Kim Källström.
FOTBOLL

Kim Källström lånades in till Arsenal förra januari och tillbringade sex månader hos klubben.

Nu listas han i Daily Telegraph som en av de sämsta januarivärvningarna någonsin.

För snart ett år sedan slog nyheten ner som en bomb i fotbollsvärlden. Efter rykten om stjärnvärvningar till Arsenal slutade det med att London-laget plockade in en skadad Kim Källström på lån från Sparktak Moskva.

Fansen var skeptiska redan första dagen och någon succé blev det inte för svensken. En start i ligaspelet och två inhopp blev facit för mittfältaren som nu är tillbaka i Ryssland.

Med ett nytt januarifönster öppet passar engelska tidningen Daily Telegraph på att lista tidernas sämsta januarivärvningar.

”Ofattbart misslyckat”

Källström tar plats på den tolv spelare stora listan.

”Okej, det var bara ett lån, men svensken förtjänar att inkluderas för den ofattbart misslyckade flytten. I slutet av januari förra året var Arsenal en poäng från serieledning och det var tydligt med en extra anfallare eller defensiv mittfältare skulle laget kunna utmana för in första Premier League-titel på 10 år. De fick i stället en skadad 31-åring som inte spelat en match på en månad, och vars bästa dagar uppenbarligen var bakom honom. Två månader efter att han anslöt gjorde han sin debut som inhoppare mot Swansea. De ledde med 2-1 när lånespelaren hoppade in för att säkra upp mittfältet. Det räcker att säga att matchen slutade 2-2”, motiverar tidningen svenskens plats på listan. 

Trivdes själv

Själv ser Källström tillbaka på sin tid hos Arsenal med värme. I en intervju med Göteborgsposten i tisdags blickade han tillbaka på sejouren.

– Det var en överraskande och väldigt intressant upplevelse. Verkligen bara en bonus. Sedan var det kul att bo i London, stor kontrast mot Moskva. Och att ha Arsène Wenger som manager i några månader, säger Källström till GP.

FAKTA

Hela listan från Daily Telegraph

Andy Carroll. Newcastle till Liverpool, januari 2011.

Michael Ricketts. Bolton till Middlesbrough, 2003.

Benni McCarthy. Blackburn till West Ham, 2010.

Scott Parker. Charlton till Chelsea, 2004.

Chris Samba. Anzji till Queens Park Ranger, 2013.

Savio. Brescia till West Ham, 2009.

Jean-Alain Boumsong. Rangers till Newcastle, 2005.

Ricardo Rocha. Benfica till Tottenham, 2007.

Afonso Alves. Heerenveen till Middlesbrough, 2008.

James Beattie. Southampton till Everton, 2005.

Fernando Torres. Liverpool till Chelsea, 2011.

Kim Källström. Spartak Moskva till Arsenal, 2014.

ARTIKELN HANDLAR OM