”Han är lika smidig som en noshörning”

Riktar hård kritik mot Arsenals försvar: Försvaret är ett skämt

Foto: TT
Per Mertesacker och Wojciech Szczesny.
FOTBOLL

Wojciech Szczesny blev stor syndabock i Arsenals förlust mot Southampton och hamnade efter matchen i blåsväder för att ha rökt i duschen.

Nu går 24-åringens pappa, själv gammal landslagsmålvakt, till hård motattack.

– Hjälpen från Arsenals försvar var obefintlig och Per Mertesacker är lika smidig som en noshörning, säger Maciej Szczesny.

Två svaga ingripanden i 0-2-förlusten och nya skandalrubriker efter påståenden att han rökt i duschen. Nu har Wojciech Szczesnys pappa fått nog av kritiken mot sonen Wojciech.

”Är inte så dum”

– Det de brittiska tidningarna skriver om att min son rökt i duschen efter Southampton-matchen är bara skitsnack. Det förvånar mig inte eftersom de är kända för att hitta på saker. Jag har hört att Wojciech röker ibland men han är inte så dum att han skulle göra det i omklädningsrummet, säger Maciej Szczesny till polska tidningen Przeglad Sportowy enligt The Guardian.

Maciej Szczesny var själv målvakt i Legia Warszawa och det polska landslaget. Han menar nu att Arsenals problem snarare finns i försvaret än mellan stolparna.

– Han gjorde ett misstag vid det första målet när han kom för långt ifrån sitt eget mål men snälla, titta på Arsenals försvar. De killarnas spel är katastrofalt men av någon anledning bryr sig ingen om det.

”Hela försvaret är ett skämt”

– Laurent Koscielny borde ha löpt hem för att skydda Wojciech och Per Mertesacker borde ha ställt sig i målet. Tyvärr gjorde de inte det utan hjälpen från dem var obefintlig. I den situationen var Mertesacker lika smidig som en noshörning.

Maciej Szczesny efterlyser nu ett ökat stöd från tränarteamet.

– Wojciech får stå som syndabock. Någon borde ge honom stöd men ingen i Arsenals tränarteam gör det. Samtidigt är hela försvaret ett skämt den här säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM