Bröt upplösningen – för en uppvärmning

Tittarna blåsta på dramatiken: ”Vi ber om ursäkt”

Liverpool vann med 1–0 efter Markovics tidiga mål.
FOTBOLL

Liverpool hade 1-0 borta mot Sunderland när matchen gick in i de dramatiska slutminuterna.

Då växlade Viasat över till Chelseas uppvärmning inför mötet med Newcastle.

Som tur var för dem, och Liverpool, blev Lazar Markovics mål matchen enda.

Lazar Markovic hade gjort 1-0 för Liverpool som fick spela nästan hela andra halvlek med en man mer. Trots det förmådde gästerna inte att avgöra mötet med Sunderland innan slutminuterna.

”Ett överföringsfel”

När matchen gick in i den spännande avslutningen bröts plötsligt matchen i Viasat Fotboll i den 81:a minuten. Istället byttes bilden till London där kanalen visade Chelseas uppvärmning inför matchen mot Newcastle.

– Vi har ett överföringsfel från England därför har matchen från Stamford Bridge kommit ut i etern. Den uppvärmningen. Vi jobbar stenhårt på att ni ska få se slutminuterna, sa kommentatorn Niklas Holmgren i sändningen.

Först på tilläggstid, med bara 1,5 minuter kvar, kom bilden tillbaka.

– Vi ber om ursäkt för överföringsproblemen, sa Niklas Holmgren.

Som tur var för kanalen, och Liverpools fans framför tv-apparaterna, så hade det inte blivit något mål i matchen. Istället blev Markovic stor matchhjälte med sitt första mål i Premier League.

Liverpools manager Brendan Rodgers hade inför matchen mot Sunderland tagit det ovanliga beslutet att ge sin kanske viktigaste spelare Raheem Sterling semester. Det innebar att såväl Fabio Borini som Lazar Markovic startade bortamatchen i ett blåsigt Sunderland. Den senare växte, i Sterlings frånvaro, fram till en matchvinnare.

Tidig utvisning

Först borde Markovic ha fått straff när han föll i närkamp med Wes Brown redan efter tre minuter. I vad som kanske var ren ilska över det domslutet att fria forcerade serben sedan in 1-0 bara fem minuter senare. Hans första mål i Premier League.

Markovic stod sedan för ett riktigt konstnummer när han på volley placerade en bredsida i kryssribban. Ett märkligt skott kanske värd ett bättre öde – men det skulle ändå räcka för Liverpool.

Steven Gerrard klev av i halvlek men bara minuter senare bjöd Liam Bridcutt gästerna på en stor fördel när han drog på sig sitt andra gula kort. Med en man mindre förmådde Sunderland sedan aldrig att hota gästerna.

ARTIKELN HANDLAR OM