Rycker – efter magi

Oscar frälste Chelsea – när City tappade poäng

Foto: TT
FOTBOLL

En brasiliansk magiker räddade ett oväntat pressat Chelsea mot Newcastle.

Efter en genial hörna från lagkamraten Willian rullade Oscar in 1-0 innan han även serverade Diego Costa till 2-0 med en volleyklack.

Nu rycker klubben i ligatoppen efter Citys poängtapp.

Oscar, Willian, Eden Hazard och Diego Costa. Chelseas fantastiska fyra ordnade en ny seger hemma mot Newcastle.

”Vi låg lite fel”

Det var annars gästerna som börjat bäst och nog borde ha gjort minst ett mål efter mer eller mindre fria skottlägen för såväl Remy Cabella som Moussa Sissoko. Men Petr Cech, som ersatte fingerskadade Thibaut Courtois, räddade.

Med en snabb hörna bäddade Willian istället för matchens första mål. Brassen var snabb i tanken, Branislav Ivanovics snabb i steget och Oscar snabb i avslutet till 1-0.

– Vi låg lite fel i positionerna i början och det gav dem självförtroende. Men vi förbättrade oss i andra halvlek och fick fler chanser att göra mål, säger Petr Cech.

City tappade poäng

59 minuter in i matchen bjöd Oscar sedan på lite magi. Eden Hazard lyfte fram bollen till den 23-årige brassen som volleyklackade vidare till skyttekungen Diego Costas 2-0-mål.

– Nollan gör det ännu bättre men viktigast är de tre poängen. Efter förlusten mot Tottenham ville vi komma tillbaka i ligan. Den här match var väldigt viktig, säger Cech.

Segern innebär att Chelsea återigen rycker i ligatoppen. Detta då Manchester City tappade poäng efter att Evertons Steven Naismith nickat hem en viktig poäng för klubben som så här långt varit en besvikelse i Premier League. Fernandinho hade dessförinnan gjort Citys mål i matchen.

– Vi måste koncentrera oss på oss själva och vinna våra matcher. Om vi vinner alla våra matcher som är kvar nu behöver vi inte oroa oss om dem, säger Petr Cech.

ARTIKELN HANDLAR OM