Officiellt: Bony klar för Manchester City

Kan öppna för Martin Olsson

FOTBOLL

Wilfried Bony lämnade Swansea för Manchester City i en jätteaffär.

Det kan öppna för att en svensk landslagsman återvänder till Premier League

Enligt brittisk media är Swansea nu på jakt efter vänsterbacken Martin Olsson.

Foto: TT
Martin Olsson.

Manchester City har öppnat den stora plånboken igen. Klubben bekräftar nu att de har värvat Elfenbenskustens landslagsanfallare Wilfried Bony från Swansea.

Enligt ansedda BBC betalar City runt 25 miljoner pund direkt till Swansea, som sedan kan få ytterligare tre miljoner i bonus.

”Är verkligen stolt”

Det blir totalt 343 miljoner kronor.

– Som spelare är det alltid bra att vara en del av en av de största klubbarna i världen och det är ett bra tillfälle för mig att vara i den situationen nu, jag är verkligen stolt, säger han till Citys hemsida.

En stor morot för anfallaren var att få spela i en klubb som spelar i Champions League.

– Jag tycker det är ett bra beslut för mig, Manchester City är i Champions League. I slutet av förra säsongen sa jag att om jag vill flytta blir det till ett lag i den tävlingen eftersom det är en stor turnering som jag verkligen vill spela i och som jag vill vinna.

Pratat med Yaya

På hemsidan berättar Bony att han också har pratat mycket med sin landsman Yaya Touré inför flytten.

– Jag pratar med Yaya varje dag när jag är med landslaget och jag tror att han kommer att hjälpa mig att bli en bättre spelare och en mer klinisk anfallare. Jag kommer att spela med stora spelare här i City och detta är en möjlighet för mig att arbeta hårt och att ta min chans.

Olsson högt upp på listan

Swansea betalade tolv miljoner pund, 147 miljoner kronor, för Bony när de värvade honom från holländska Vitesse i juli 2013 – en summa som man alltså får igen mer än dubbelt upp.

Pengarna på pluskontot ska användas till att plocka in nya spelare Enligt The Telegraph är Swansea i värvartagen – och på listan över potentiella nyförvärv finns en svensk.

Det handlar om Martin Olsson, den 26-årige vänsterbacken som följde med sitt Norwich ner i Championship. Han ska ha imponerat på Swansea-managern Gary Monk.

Också den rumänske mittfältaren Alexandru Maxim från Stuttgart och Tottenhams högerback Kyle Naughtom är aktuella.

ARTIKELN HANDLAR OM