Beckham, Henry, Zola och Larsson

Svensken skriver historia efter drömmål

Larssons frisparkskanon.
FOTBOLL

LONDON/STOCKHOLM. David Beckham, Gianfranco Zola, Thierry Henry – och Sebastian Larsson.

Efter frisparksmålet i 1-2-förlusten mot Tottenham är 29-åringen uppe bland de riktigt stora.

– Där ser man, det var ju en statistik som lät okej, säger Sebastian Larsson till Sportbladet.

Foto: REUTERS

Det är direkta frisparksmål vi talar om och där är bara tre spelare bättre än Sebastian Larsson genom hela Premier Leagues historia. Opta Joe presenterar statistiken som visar att den 29-årige svensken nu står på elva direkta frisparkar i mål.

Vacker frispark

Den elfte kom i lördagens match mot Tottenham. Läget var lite till vänster precis utanför straffområdet och förvaltades med bravur av Larsson. En perfekt träff senare var bollen snyggt placerad i målvaktens högra kryss till 1-1 för Sunderland.

Nu fortsätter svensken jakten på David Beckham (15), Gianfranco Zola (12) och Thierry Henry (12) på listan över de med flest frisparksmål i ligans historia.

– Där ser man, det var ju en statistik som lät okej. Det är väl kul när du säger det men det hade känts riktigt bra om det hade gett oss poäng. Men det är svårt att glädja sig när det inte ger oss någonting. Det känns meningslöst. Å andra sidan är det bra att de funkar. Självförtroendet höjs när man får sätta en och förhoppningsvis kan man sätta några till, säger Larsson till Sportbladet.

Zlatan eller Larsson?

Statistiken fick också Sportbladets Erik Niva att väcka en gammal landslagsdebatt till liv igen.

– Det har väl väckt lite diskussionen om det verkligen är så självklart att Zlatan Ibrahimovic alltid ska dundra på med sin högerfot så fort det svenska landslaget får en frispark. Sebastian Larssons statistik talar sannerligen för att han ska få fler chanser, sa Niva i Viasats studio.

– Hehe. jag är alltid sugen men så är det. Zlatan har väl gjort några baljor själv på frisparkar. Vi har väl väldigt olika teknik men så är det. Det är vår stora stjärna och då står man högst i rangordningen. Så är det bara, svarar Larsson.

Men Hamrén lär inte missa din frispark i dag?

– Sedan förra landslagssamlingen har jag inte funderat, inte ägnat en tanke åt det, och det gör jag inte förrän nästa samling heller. Vi får se då.

Trots målet kunde Sebastian Larsson inte fira efter matchen. Christian Eriksen ordnade istället hem segern till Tottenham i den 88:e minuten.

ARTIKELN HANDLAR OM