Kramen som väcker nya frågor i United

Inbytt och hjälte efter fansens protest

Foto: GETTY IMAGES
FOTBOLL

Fansen skanderade ”four-four-fucking-two” innan Louis van Gaal kastade in Marouane Fellaini.

Med just 4-4-2 avgjorde belgaren matchen mot QPR för Manchester United – men Fellainis målfirande väcker nya frågor.

Inför mötet med Queens Park Rangers satte Manchester Uniteds manager Louis van Gaal press på anfallaren Falcao som fick starta matchen efter att ha petats från bänken senast.

– Han måste bevisa sig, sa managern.

”Förtar hans kvalitéer”

Sedan missade lånet från Monaco en jättechans när han dundrade ett avslut rakt på målvakten efter 13 minuter och ett öppet mål när en styrning i sista stund från QPR:s försvar på James Wilsons passning ställde Falcao efter 77 minuter. Däremellan hade samtidigt pressen flyttats från anfallarens till managerns axlar.

United-fansen skanderade ”four-four-fucking-two” när ett mållöst Manchester United gick ut till halvtidsvila. Detta efter att Louis van Gaal valt att spela 3-5-2 med Angel di Maria som anfallare bredvid Falcao.

– Di Maria som anfallare förtar många av hans kvalitéer. Rooney som mittfältare funkar ibland. Phil Jones som hörnläggare... Njaaaa, sa Sportbladets Erik Niva i Viasats studio om holländarens taktiska val.

Kramade Januzaj

Till andra halvlek styrde också Louis van Gaal om genom att kasta in Marouane Fellaini och byta uppställning till vad som såg ut som just ett 4-4-2. Efter 58 minuter gav det resultat.

– Coachen bestämde sig för att byta taktik och jag tycker det var bra för laget. Vi spelade bättre och lyckades behålla bollen, säger Marouane Fellani i Viasat Fotboll.

Fellaini dunkade dit Antonio Valencias inspel och löpte sedan rakt ut till bänken – men inte för att tacka van Gaal utan istället för att krama om landsmannen Adnan Januzaj. Det 19-åriga jättelöftet som inte fått chansen under Uniteds nye manager och nu påstås vara på väg att lånas ut från klubben.

En protestkram, en vänskaplig kram, en farvälkram eller en kram av ren glädje kan bara Fellaini svara på men målet räckte för en seger.

– Han har inte spelat mycket på sistone så jag tar hand om honom, säger Fellaini till MUTV.

I den sista spelminuten förvandlades segern dessutom till en 2-0-triumf när inhopparen James Wilson stärkte sina aktier gentemot Falcao genom att hitta målet. En skön seger men också en match som väckte en del nya frågor kring Louis van Gaals Manchester United.

ARTIKELN HANDLAR OM