”Olsson är inte till salu”

Svensken riskerar otäck repris

FOTBOLL

Det kan bli en otäck repris för landslagsförsvararen Martin Olsson, 26. I somras vägrade Norwich sälja vänsterbacken till West Ham.

Nu ger Championshipklubben samma besked till Swansea.

– Olsson är inte till salu, säger vd:n David McNally till Sportbladet.

Tidigare under måndagen återgav Sportbladet hur Daily Express uppgivit att Swansea bjudit 49 miljoner kronor till Norwich för den svenske landslagsbacken.

Nu kan Olsson åka på samma blåsning som i somras när Norwich vägrade sälja till West Ham – eller så är det bara klassisk transfertaktik.

När Sportbladet får tag i Norwichs vd David McNally så säger han:

– Martin Olsson är en väldigt viktig spelare för oss. Vi planerar inte att sälja honom. Det händer inget med Martin just nu, säger McNally.

Norwich, som åkte ur Premier League förra våren och som ligger sjua i Championship, precis under kvalstrecket, tackade i det förra transferfönstret nej till ett bud från West Ham, som i ett första skede hade betalat 45 miljoner kronor för svensken och uppemot ytterligare 30 miljoner kronor när vissa matchvillkor uppfyllts.

Norwichs manager Alex Neil säger till Eastern Daily Press:

– Swansea är intresserade (av Olsson), men inget har hänt hittills. Jag är fullt medveten om vad som händer i bakgrunden, men det finns inget konkret att prata om. Det är bara ett intresse och lite spekulationer.

”Vill inte spela i en andraliga”

Martin Olsson, som har kontrakt med Norwich till och med sommaren 2017, vill inte ge några intervjuer men hans agent, Hasan Cetinkaya säger:

– Flera klubbar har lagt riktigt bra bud på Martin. Hans mål är att komma till en toppliga i Europa, ta nästa steg och utvecklas. Han vill inte spela i en andraliga, säger Cetinkaya.

– Martin har även meddelat managern (Alex Neil) att han vill flytta. Vi hoppas det löser sig, säger Cetinkaya.

Sportbladet skrev för fem dagar sedan att förutom Swansea har även Milan, Schalke 04 och Benfica velat köpa svensken.

”Pratar inte om eventuella bud”

Swansea sålde nyligen Wilfried Bony tlll Manchester City för över 300 miljoner kronor. Walesklubbens bud på 49 miljoner kronor ska vara det högsta på Olsson – hittills.

– Av respekt till andra klubbar pratar vi inte om eventuella bud som vi fått, säger David McNally. Martin Olsson är en väldigt bra spelare så det kommer alltid finnas intresse för honom från andra klubbar.

Martin Olsson ska ha förklarat för er manager att han vill flytta. Hur kommenterar du det?

– Jag hör att du säger det till mig men det är första gången jag får höra det. Det är inget jag känner till, säger David McNally.

ARTIKELN HANDLAR OM