Är det här hans straff efter fräcka ’stölden’?

Everton-stjärnans mardrömskväll: Sumpade en stulen (?) straff – och byttes ut redan i halvtid...

1 av 2
Evertons Kevin Mirallas snodde (?) en straff från Leighton Baines. En straff som Mirallas brände. Sedan blev han utbytt och matchen mot West Bromwich slutade 0-0.
FOTBOLL

Veteranen Leighton Baines har gjort mål på 15 av sina 16 slagna straffar i Premier League-karriären.

När Everton fick straff mot West Bromwich Albion väntade alla på att 30-åringen skulle kliva ram.

Då stal (?) Kevin Mirallas straffen – och missade.

Sedan byttes belgaren ut i paus.

Evertons kräftgång bara fortsätter.

Hemma mot bottenkonkurrenten (!) West Bromwich åkte Roberto Martínez mannar på ännu en plump i protokollet vilket gör att man nu spelat hela elva raka ligamatcher utan seger.

Stor syndabock

I den 44:e minuten trodde dock publiken att ”The Toffees” skulle koppla greppet om matchen. Joleon Lescott fick bollen på handen och domare Michael Oliver pekade på straffpunkten. Men till allas stora förvåning var det inte den ordinarie straffskytten Leighton Baines – som gjort mål på 15 av sina 16 försök – som klev fram, utan Kevin Mirallas.

Belgaren var fast besluten om att ta straffen – men sköt stolpe ut.

Huruvida det var en bestraffning eller inte låter vi vara osagt tills vidare men klart är i alla fall att Kevin Mirallas aldrig kom ut på planen till den andra halvleken. 27-åringen byttes ut till förmån för Bryan Oviedo.

Utbuat

Everton låg på för ett ledningsmål i den andra halvleken men ett heroiskt kämpande West Brom lyckades hålla undan och laget tycks ha fått en nytändning med Tony Pulis vid rodret. Efter segern mot Hull senast tog man alltså poäng igen och man klättrar nu till en fjortonde plats i tabellen.

Everton passerar visserligen Crystal Palace och klättrar upp till en tolfte plats men lär fansen var knappast nöjda med poängen och vädrade sitt missnöje genom att bua ut sitt lag efter slutsignalen.

”Kevin ville ta den”

Efteråt förklarade Roberto Martínez strafförvirringen så här:

– Baines är vår förste straffskytt men Kevin ville ta den och kände sig självsäker. Baines hade inga problem med att han tog straffen.

Så, varför byttes Mirallas ut?

– Han var inte 100 procent fit, menar Martinez.

ARTIKELN HANDLAR OM