”Respekten kvarstår, men nu är vi rivaler”

Rodgers utspel inför matchen

Foto: AP/TT
Liverpools manager Brendan Rodgers.
FOTBOLL

Vänskapen har blivit en rivalitet.

Inför kvällens ligacupmöte med Chelsea skjuter Brendan Rodgers skarpt mot sin kollega.

– Min relation till Mourinho är nu rivalitet, säger Liverpool-tränaren enligt The Guardian.

I kväll spelas den första av två semifinaler mellan Chelsea och Liverpool i ligacupen.

Inför det prestigefyllda mötet på Anfield har det hittills handlat om hur José Mourinho uttryckt sitt missnöje över en nidramsa mot Steven Gerrard.

Nu uttalar sig även Brendan Rodgers – men han pratar om Mourinho:

"Ovärderligt"

– Vi har inte så mycket kontakt nu som förr, även om respekten kvarstår. Min relation till Mourinho är nu rivalitet, säger Liverpool-tränaren enligt The Guardian.

Det var just Mourinho som anställde Brendan Rodgers som en av Chelseas ungdomstränare under sin förra sejour i klubben, närmaste bestämt 2004.

Rodgers minns:

– Jag fick chansen att jobba med honom i över tre år och det var ovärderligt för mig. Förhoppningsvis lärde han sig något av mig också eftersom vi hade god kommunikation, men det förstås – när du kämpar om samma pokal, vänskapen…

"Man blir rivaler"

Rodgers fortsätter:

– Jag har väldigt stor respekt för honom. Han är en underbar man och tränare, men när båda är insnöade i sina arbetsuppgifter så går det ut över vår kommunikation och till slut blir man rivaler.

De båda tränarna har hunnit hamna på kollisionskurs, inte minst efter förra årets match där Chelsea dödade Liverpools dröm om ligatiteln.

– Det är inte svårt att träna ett lag när du skickar ut tio spelare precis utanför eget straffområde, sa en irriterad Rodgers då, men bad Mourinho om ursäkt kort därpå.

Matchen startar 20.45 och sänds på TV10

ARTIKELN HANDLAR OM