”De hade skapat en explosion i truppen”

Mourinho kunde få superstjärnorna: Kan inte ha sådana spelare

Foto: TT
Di Maria och Falcao.
FOTBOLL

Agenten Jorge Mendes ville placera Ángel Di María och Falcao i Chelsea.

Det avslöjar vännen och tränaren José Mourinho som nobbade erbjudandet.

– Det hade skapat en explosion i omklädningsrummet, säger Mourinho.

Brittiska Daily Mail återger uppgifterna från boken ”The Key to Mendes” om superagenten Jorge Mendes. Där avslöjar José Mourinho en del av spelet bakom kulisserna när Manchester United i somras värvade Ángel Di María från Real Madrid och lånade in Falcao från Monaco.

”Kan inte ha sådana spelare”

Enligt Mourinho kom spelarnas agent Jorge Mendes, som även är agent till och vän med Mourinho, med erbjudandet om spelarna till Chelsea först. Men fick nej.

Anledningen: Di Marías lön på 2,5 miljoner kronor i veckan och Falcaos på 3,3 miljoner kronor.

– Jag kan inte ha en spelare som tjänar 10 miljoner euro om året när de andra tjänar tre, fyra eller fem. Det hade skapat en explosion, säger Mourinho enligt Daily Mail.

Istället köpte United 26-årige Di María för 738 miljoner kronor och lånade in Falcao. Mourinho valde i sin tur att köpa Cesc Fabregas, Diego Costa, Felipe Luis och Loic Remy.

”Ville inte ha dem heller”

Den 51-årige tränaren menar också att Chelsea aldrig hade kunnat värva duon som istället hamnade i United utan att bryta mot Uefas ekonomiska regler.

– Jorge sa åt mig att Di María och Falcao är hans spelare och att han var tvungen att hitta en ny lösning till dem. Men om Chelsea inte har de ekonomiska förutsättningarna för att kunna betala löner på åtta, nio, tio miljoner euro per år på grund av Financial Fair Play så måste Mendes självklart tänka på sina spelare.

– Vi kunde inte värva Di María eller Falcao eftersom jag inte ville det heller.

ARTIKELN HANDLAR OM