Stahre vill locka Ranegie till Kina

AVSLÖJAR: Ex-skyttekungen på väg till Dalian Aerbin

FOTBOLL

Han är fri att lämna Watford.

Nu försöker Mikael Stahre värva Mathias Ranegie, 30, till kinesiska Dalian Aerbin.

– Ranegie har många tilltalande egenskaper som forward, säger Stahre.

Strax efter nyår tog Mikael Stahre, med Mikael Källström som assisterande, över som tränare för kinesiska Dalian Aerbin.

Kravet: uppflyttning

Det uttalade målet och kravet på den svenske tränaren är att ta det klassiska kinesiska fotbollslaget tillbaka till förstaligan efter degraderingen i höstas.

I laget finns före detta AIK-mittbacken Niklas Backman, 26, men Stahre öppnade tidigt för att ta fler svenska spelare till klubben.

Nu har tränaren en svenska anfallare i kikaren.

Får lämna Watford

I förrgår meddelade Championshiplaget Watfords tränare Slavisa Jokanovic att fyra spelare inte ingick i klubbens långsiktiga planer och därför var fria att söka sig till andra klubbar.

En av spelarna är Mathias Ranegie.

– Det finns orsaker till varför några av de här spelarna inte tränar med mig. Jag tror det här är ett bra beslut för mitt lag och att kvaliteteten på träningarna blir bättre utan vissa spelare, sa Jokanovic till Watford Observer.

Enligt trovärdiga uppgifter till Sportbladet försöker Mikael Stahre nu locka med sig Ranegie på det kinesiska äventyret.

"Inga kommentarer"

Anfallaren är kortfattad i telefonen:

– Jag har inte så många kommentarer kring det som händer just nu. Jag hoppas du har förståelse för det.

Är du sugen på att flytta till Kina?

– Jag vill inte kommentera spekulationer, säger Ranegie.

Men Mikael Stahre är mer öppen och dementerar inte intresset för anfallaren via sms med Sportbladet:

– Ranegie gjorde det oerhört bra i allsvenskan i både Häcken och Malmö vilket tog honom ut i Europa. Han har många tilltalande egenskaper som forward, säger Stahre.

Släpper honom billigt

2011 blev Mathias Ranegie allsvensk skyttekung med sina 21 gjorda mål för Häcken och Malmö FF. Sommaren 2012 lämnade han MFF för italienska Udinese, men såldes för ett år sedan vidare till gemensamt ägda Watford.

Efter en tid som utlånad till Millwall är nu Watford redo att för en låg transfersumma släppa den tidigare skyttekungen som spelat fem A-landskamper, den senaste i februari 2013.

Ranegie har kontrakt med Watford till sista juni 2017.

Malmö FF som sålt anfallaren Isaac Kiese Thelin skulle kanske kunna vara ett alternativ för 30-åringen.

– Vi känner väl till honom. Han har spelat i Malmö förr. Karaktären är oerhört viktig. Och vi måste ha spelare som brinner intensivt för att spela för Malmö FF. Vi måste hela tiden fråga oss: "Vad vill han?", säger MFF-tränaren Åge Hareide till Kvällsposten.

LÄS SPORTBLADETS STORA INTERVJU MED STAHRE!

FAKTA

På väg till ny klubb

Namn: Mathias Ranegie

Ålder: 30 år.

Längd/vikt: 196 cm/91 kg.

Landskamper: 5/1 mål.

Klubbar: Lärje/Angered, IFK Göteborg, Go Ahead Eagles (lån), Holland, Häcken, Malmö FF, Udinese, Watford, Millwall (lån).

Kontrakt: Med Watford t o m 30 juni 2017.

ARTIKELN HANDLAR OM