Division 4-laget skrällde mot United

1 av 4 | Foto: GETTY
Förre AIK-tränaren Richard Money.
FOTBOLL

Det blir omspel i FA-cupen för Manchester United.

League Two-laget Cambridge United nollade storklubben på hemmaplan.

– Det är svårt att beskriva med ord hur stolta vi är, säger tränaren Richard Money.

Premier League-fyran Manchester United mot Cambridge United, tolva i fjärdedivisionen League Two. Det låter som en enkel resa för storklubben, vars startelva var värderad till

United mönstrade ett starkt lag med bland andra Daley Blind, Radamel Falcao och Angel di Maria. Men Louis van Gaal lyckades inte överlista motståndartränaren Richard Money, som var tränare för AIK mellan 2003-2004.

”Jag är extremt stolt”

Lagen spelade 0-0 i den fjärde omgången av FA-cupen inför knappt 8 000 åskådare i Cambridge. Det betyder att det blir omspel.

– Det är svårt att beskriva med ord hur stolta vi är. Jag är extremt stolt över varje spelare i klubben. Vi har varit i skuggan i tio år. Helt plötsligt ska hela laget till Old Trafford, säger Richard Money.

Han avslöjar taktiken som ordnade skrällen.

– Titta på Manchester Uniteds tröjor, kolla på deras emblem. Sedan upp med bröst och går ut och spela, säger tränaren.

Efteråt bytte inte Cambridge-spelarna tröjor med stjärnorna i United. Tränaren Richard Money hade inför matchen sagt att spelarna då får ersätta tröjorna själva.

van Gaal var förbannad

Uniteds startelva i matchen är värderad till över tre miljarder kronor. Enligt Daily Mail var Louis van Gaal irriterad efteråt.

– Ja, självklart är det frustrerande. Vi gör samma misstag som vi gjorde mot Yeovil Town och QPR, vi spelade ungefär likadant i första halvlek, säger han.

– Sen blev jag arg igen, det är ju en del av mitt jobb också. Men helst hade jag velat vara väldigt glad i halvtid. FA-cupen är viktig för oss, det är den viktigaste titeln. Det är mycket svårare att vinna Premier League.

FAKTA

FA-cupen, fjärde omg

Cambridge–Manchester U 0–0

Publik: 7 987.

ARTIKELN HANDLAR OM