Stänger av supportrar som inte köper biljett

United tvingar fansen att betala 620 kronor för att se division 4-lag

Cambridge–Man United slutade 0–0, nu väntar omspel på Old Trafford.
FOTBOLL

Punga ut med 620 kronor för att få se division 4-laget Cambridge United – eller gå miste om din redan betalade biljett till matchen mot Sunderland.

Det är Manchester Uniteds krav till sina egna fans inför mötet med Cambridge United.

– Jag tycker det är ofattbart, säger 30-årige säsongskortsinnehavaren Sam till Daily Mail.

Alla Manchester Uniteds 55 000 säsongskortsinnehavare är enligt klubbens regler tvungna att köpa biljetter även till hemmamatcher i Champions League (när United deltar) och FA-cupen. Skulle en supporter välja att inte göra det kan det innebära en förlorad biljett till eventuella finaler i FA-cupen och Champions League samt semifinaler i FA-cupen.

Ordinarie priser

Resultatet är att många supportrar köper biljetter för säkerhets skull även när de inte kan gå och därmed lämnar tomma stolar på Old Trafford. Men nu har United tagit det hela ett steg längre.

Efter chockresultatet 0-0 borta mot Cambridge United, till vardags i Englands fjärdedivision League Two, har nu en ny hemmamatch tillkommit i och med returen United tvingas till. En match som i vanliga fall kanske inte skulle locka den största publiken.

De 9000 säsongskortsinnehavare som ännu inte löst biljett till matchen har nu fått ett mail med hot om reprimander från United om de inte betalar. Innan onsdag kräver klubben att biljetterna är köpta – annars stängs fansen av från matchen i Premier League mot Sunderland den 28 februari.

United har dessutom bestämt att ordinarie priser ska gälla, trots det svaga motståndet och att FA-cupen bara är inne i den fjärde rundan. Det innebär priser på upp till 620 kronor för att se matchen mot Cambridge United.

Inte garanterad pengarna tillbaka

Skulle supportern vägrar att betala det missar de alltså mötet med Sunderland – men kan då ändå tvingas betala för den biljetten.

– Om vi lyckas sälja biljetten supportern inte betalat för (till FA-cupen) kan de ansöka om återbetalning för Sunderland-biljetten efter säsongen, säger en talesman för Manchester United till Daily Mail.

Reglerna har väckt starka reaktioner i England där många nu menar att United, världens näst rikaste klubb med en omsättning på 4,8 miljarder kronor, utnyttjar sina egna fans.

– Jag tycker det är ofattbart att klubben tror att de kan behandla sina mest lojala supportrar som spenderar tusentals pund på dem så här. Att skicka mail med hot och deadlines, säger 30-årige säsongskortinnehavaren Sam till Daily Mail.

ARTIKELN HANDLAR OM