Karlsson: Värva Defoe till Premier Manager

FOTBOLL

Sunderland letade efter en anfallare som kunde rädda Premier League-drömmen.

De hittade Jermain Defoe – i Toronto.

Nu är det dags för veteranen att betala tillbaka.

Spela Premier Manager här!

Det var nog en del som höjde på ögonbrynen när Sunderland i januari offentliggjorde bytesaffären där Jozy Altidore vänder hem till MLS och Jermain Defoe kommer till tillbaka till Premier League.

Altidore har visserligen floppat i England, men investeringen i Defoe, som sägs få en lön på runt 70 000 pund i veckan, är aningen högt för en 32-årig anfallare med sina bästa år bakom sig.

Men Sunderland behövde en målskytt och är det något Defoe kan bevisa med hjälp av sitt cv är det måltjuvsegenskaper. De gånger han fått förtroende i Portsmouth och Tottenham har han levererat mål på kontinuerlig basis.

Kostar 3,99 milj

Sunderlandtränaren Gustavo Poyet ändrade spelsystem i förra omgången för att foga in Jermain Defoe bredvid Steven Fletcher. Uppställningen blev ett 5-3-2 där Adam Johnson spelades i en fri roll bakom de två anfallarna.

Defoe lyckades inte näta mot sin gamla klubb Tottenham (förlust 1–2) och hade bara ett avslut under sina 75 minuter på planen. Men det skulle inte förvåna mig om Defoe lyckas peta dit några bollar under våren. Han är kanske inte lika rapp som tidigare, men sniper-avsluten har han knappast förlorat efter ett halvår i Kanada.

Om han ger valuta för investeringen – Defoe belönades med ett 3,5-årigt avtal – är ytterst tveksamt, men kan han hjälpa Sunderland kvar i Premier League lär fansen vara mer än nöjda.

I helgen väntar Burnley på hemmaplan i en hyperviktig bottenmatch och det är en bra möjlighet för 32-åringen att öppna målkontot.

Jermain Defoe handlas för 3,99 miljoner kronor i Premier Manager och ägs endast av 0,7 procent av spelarna.

Bojan Krkic knäskadad och borta nio månader. Byt ut omgående!

Byt in:

Jermain Defoe, Sunderland

Hector Bellerin, Arsenal

Byt ut:

Diego Costa, Chelsea

Bojan Krkic, Stoke

Michael Carrick, Manchester United

För att utmana Kalle Karlsson i Premier Manager – anslut till ligan ”Sportbladets PLP”. Vinnaren erhåller en iPad Mini.

ARTIKELN HANDLAR OM