Niva: ”Det är ganska osmakligt”

Foto: Viasat fotboll
FOTBOLL

Diego Maradona myntade uttrycket ”Guds hand” 1986.

Ahmed El Mohamady försökte kopiera den argentinske legendaren.

– Det är oerhört cyniskt och det är dessutom ganska osmakligt att se hans agerande efteråt, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

Newcastle tog tre poäng Hull, det var första segern sedan Alan Pardew gick till Crystal Palace. Först två drömmål av Remy Cabella och Sammy Ameobi, de borrade in bollen med sina vänsterfötter.

Det sista målet kom från Yoan Gouffran, även det med vänstern där bollen gick via en försvarare i hemmalaget.

Dömde bort ”Guds hand”

Matchens mest uppmärksammade mål – som dock dömdes bort – kom i slutet av den första halvleken.

Vid en frispark nådde Ahmed El Mohamady högst och stötte in bollen bakom Tim Krul. Reprisen visade dock att 27-åringen hade använt armen för att få in bollen. Målet påminde om Diego Maradonas ”Guds hand” mot England i VM-kvartsfinalen 1986.

”Ganska osmakligt”

– Det är skickligt utfört av El Mohamdy. Men det är samtidigt ett väldigt proverande typ av fusk. Man kan sitta med repriskameror och granska små efterslängar, men jag känna att det där borde väcka minst lika stor moralisk indignation. Det där kan förändra både matchen och säsongen för både Hull och Newcastle, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

– Det är oerhört cyniskt och det är dessutom ganska osmakligt att se hans agerande efteråt, när han verkligen jublar för att ta åt sig ären. Sedan helt oförstående när någon påtalar ”att du fuskade faktiskt medvetet och avsiktligt”.

ARTIKELN HANDLAR OM