Zlatans vän oroar PL-klubbens fans

Bilden det snackas om i England

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovics vän Mino Raiola oroar nu Evertons supportrar.

Agenten har anlitats av klubbens guldklimp Romelu Lukaku och nu fruktar supportrarna att 21-åringen ska försöka tvinga sig bort från Everton.

– Jag vet inte var Romelu kommer spela nästa år, säger Raiola i en första kommentar.

Romelu Lukaku har fått igång målskyttet rejält under våren i ett annars haltande Everton. Sedan nyår har 21-åringen gjort elva mål, inklusive ett hattrick i Europa League mot Young Boys, men anfallarens senaste val har fått Everon-fansen att börja oroa sig.

”Bättre än Diego Costa”

Belgaren har valt att byta agent till beryktade Mino Raiola. Agenten, som kanske är mest känd som Zlatan Ibrahimovics nära vän och följeslagare, har ett rykte om sig inom fotbollsvärlden att inte vara den som vill behålla sina spelare i en och samma klubb. Därför frågar sig nu Evertons supportrar om Lukaku bäddar för en flytt bort ifrån klubben.

– Romelu är bättre än Diego Costa. När de säger att Paul Pogba kommer bli en av de bästa mittfältarna i världen så kommer Lukaku vara en av anfallarna. Han är en av de bästa anfallarna i Europa och jag säger inte bara det. Se bara vad han åstadkommit trots sin ålder. Han är fantastisk och det finns fortfarande utrymme för utveckling, säger Raiola enligt Sudpresse.

Sedan öppnar agenten också för just det Everton-fansen fruktar.

”Säker på att han spela för...”

– Jag vet inte var Romelu kommer spela nästa år. Förmodligen inte i Juventus, eftersom han är för dyr för dem. Men en vacker dag kommer han garanterat spela för en toppklubb som PSG, Manchester United, Manchester City, Barcelona eller Bayern München. Det är jag säker på.

Evertons manager Roberto Martinez påstår sig ändå vara lugn.

– Alla talar om den här excentriske karaktären Mino Raiola men han har gott om spelare som är lyckliga över att stanna i en och samma klubb. Jag har haft att göra med Raiola förut och jag tror inte att vi ska läsa in något i det här, säger managern Roberto Martinez enligt The Guardian.