”Känner skillnaden i omklädningsrummet”

Lampard hoppas på öppet homosexuell spelare: De finns där ute

Foto: AP TT
FOTBOLL

Frank Lampard hoppas att Premier League snart får en öppet homosexuell fotbollsspelare.

Under ett tv-framträdande pekar 36-åringen ut fotbollen som problemet men menar att kulturen har förändrats.

– Jag känner skillnaden i omklädningsrummet, säger mittfältaren.

Frank Lampard medverkade i dagarna i tv-programmet ”Alan Carr's Chatty Man” på brittiska Channel Four. Då tog programledaren Alan Carr upp det märkliga att ingen spelare i Premier League är öppet homosexuell, trots att en av tio i Storbritannien enligt Carrs statistik är gay.

”Sportens eget fel”

– Jag tror att en stor del av problemet är, som du säger att det är ett faktum att de finns där ute som överallt i ett modernt samhälle, men det är förmodligen sportens eget fel, säger Lampard enligt Daily Mail.

36-åringen, som bytte Chelsea mot Manchester City inför säsongen, menar samtidigt att kulturen håller på att förändras.

”Föråldrad föreställning”

– Jag tror att det här är ett gammalt syndrom där det varit en macho-sport och du inte har kunnat tala om sådana här saker. Men jag måste säga att sporten förändras väldigt mycket. Det pågår många kampanjer och jag känner av det i omklädningsrummet. Det är en annan känsla kring allt nu.

– Det borde finnas någon (öppet homosexuell spelare). Jag skulle verkligen älska det om någon kom ut och alla behandlade det respektfullt. För det där med att ”vi är så macho som spelar fotboll”. Det är verkligen en föråldrad föreställning.

ARTIKELN HANDLAR OM