Protesten mot biljettpriserna

"Det är något är fullständigt fel med det"

FOTBOLL

Stora delar av Emirates läktare står tomma under matchens inledning. En gemensam protest från Arsenal och Liverpools fans mot de höga biljettpriserna i Premier Leagues.

– Hängivna supportrar har rest till matchen, men har inte råd att se den. Det är något fullständigt fel över det, säger Roy Bentham från supportergruppen Spirit of Shankly till Liverpool Echo.

Under matchens inledande tio minuter stod flera av stolarna tomma på Emirates Stadium när Arsenal mötte Liverpool.

Anledningen är en gemensam protest mot de höga biljettpriserna i Premier League.

– Hängivna supportrar har rest till matchen, men har inte råd att se den. Det är något fullständigt fel över det, säger Roy Bentham från supportergruppen Spirit of Shankly.

"Fotbollen har sålt sin själ"

De tycker att det är fel att betala 54 pund för 90 minuters fotboll och gör protesten tillsammans för att få ner biljettpriserna. Fansen kommer dock att gå in till matchen tillsammans efter tio minuters spel.

– Om man är äcklad av den forsatta ökningen av biljettpriserna  så är det dags att stå upp för att få till en förändnring, säger Bentham.

Kelvin Meadows, från Arsenals supporterorganisation Black Scarf Movement, säger att även de stödjer protesten liksom den en annan Liverpoolorganisation – Spion Kop 1906.

– I jakten på pengar så har fotbollen sålt sin själ.  Fansen är själen, säger Meadows från Black Scarf.

– På lördag kommer vi att ställa oss utanför arenan och missa de första tio minuterna av matchen för att visa solidaritet gentemot dem som inte har råd att betala 54 pund för 90 minuter av fotboll. Alla som äcklas av de ständigt stigande biljettpriserna är välkomna att göra det här med oss, säger en talesperson från Spion Kop till Liverpool Echo.