Grät i halvtid efter osannolika målet

Drömmål, tårar, skandal-gratulation och golfbollsattack i Englands hetaste match

FOTBOLL

Ett drömmål och en Jermain Defoe i tårar i halvtid.

Dessutom en hatad gäst som blev attackerad med en golfboll och en leende målvakt som gratulerade motståndarnas matchhjälte redan efter 45 minuter.

Sunderland-Newcastle levde upp till sitt rykte.

Det är England kanske hetaste möte när ärkerivalerna Sunderland och Newcastle drabbar samman. Söndagens match fick dessutom en extra krydda när Jack Colback återvände till sin gamla arena. 25-åringen som inför säsongen tog det förbjudna steget från Sunderland till Newcastle – dessutom utan att de förstnämnda fick en krona för sin nyckelspelare.

Kastade golfboll mot Colback

Hemmafansen visade vad de tyckte om det genom att bua ut Colback matchen igenom. Så fort mittfältaren närmade sig sidlinjen störtade också supportrar mot räckena för att skrika ut sin ilska över Colbacks svek. Ett par gången var det nära att urarta på allvar – bland annat när mittfältaren fick en golfboll (!) kastad mot sig.

Om det fanns känslor på läktaren är frågan om de ändå inte överträffades av Jermain Defoes på planen? Den 32-årige veteranen har inte blivit den frälsare Sunderland hoppats på men fick sitt livs träff (?) innan halvtid.

”Jag blev väldigt känslosam”

Anfallaren slog till på volley och fick till en mäktig bollbana över Tim Krul in i det högra krysset. När visslan ljöd för halvtid bara sekunder senare gick Defoe av planen med tårar i ögonen. Väl inne i tunneln gratulerades 32-åringen också av Krul, scener som skapade känslor bland Newcastle-fans som följde matchen framför tv:n.

– Ett av mina bästa, med vänstern också. Att få göra ett sådant mål är otroligt. Jag koncentrerade mig bara på träffen och så fort den lämnar foten är det en otrolig känsla. Jag blev väldigt känslosam. Jag vet inte varför, säger Defoe till Sky Sports.

De blev knappast gladare av scenerna i andra halvlek där Newcastle inte kunde hota Sunderland. Istället tog hemmalaget en tung prestigeseger och tre om möjligt ännu tyngre poäng. Klubben lyfter nu förbi Aston Villa och Hull till 15:e plats i tabellen med tre poängs marginal till Burnley under strecket.

– Vilka vi än hade slagit i dag hade varit lika viktigt men det här gör det extra skönt, säger Lee Cattermole.

”Fick välja sin egen lön – tog 200 000 fiender” – läs dokumentet om Jack Colback.