Liverpools hot: ”Justin Bieber”

Foto: AP
Tom Cairney.
FOTBOLL

Justin Bieber är hans smeknamn.

I kväll vill Tom Cairney föra Blackburn till Wembley för första gången på 20 år.

– Han är inte så dålig med tjejerna, va? Och jag gillar några av hans låtar, det kunde ha varit värre, säger Cairney.

Runt Blackburn träningsanläggning kallas 24-årige Tom Cairney för Justin Bieber. Mittfältaren fick smeknamnet för ett par år sedan när han kom till klubben. Lagkompisarna tog fram bilder som bevisade hans kusliga likhet med den unga popstjärnan.

– Det var på min gamla Facebook. Jag hade en bild där jag hade på mig ett basketlinne och en keps bak och fram. Jag hade inte heller någon skäggstubb eftersom jag inte kan odla. Därför tyckte de att jag såg ut lite som Bieber, säger Cairney till Daily Mail.

Fullt hus på Ewood Park

Men i kväll tänker inte Blackburnspelarna på Justin Bieber. Då finns bara ett fokus; att skrälla mot storfavoriten Liverpool. För kvartsfinalen i FA-cupen är ingen vanlig match. För första gången sedan 2011 är Ewood Park fullsatt – 28 000 personer. Skulle Blackburn vinna får de spela på Wembley. Det har inte hänt sedan 1995 när de mötte Everton i Charity Shield efter att de vunnit Premier League-säsongen innan.

– Publiken måste vara vår 12:e, 13:e och 14:e spelare om vi ska lyckas slå ett lag med Liverpools kvalité, säger tränaren Gary Bowyer till Lancashire Telegraph.

Blackburn kan få klara sig utan hela 14 spelare, bland annat den tidigare Liverpool-spelaren Jay Spearing.

Martin Skrtel, Steven Gerrard och Emre Can är alla avstängda i Liverpool.

Matchen sänds 20.45 i TV10.

FAKTA

Semifinaler FA-cupen:

18 april – Reading vs Arsenal

19 april – Aston Villa vs Blackburn/Liverpool