Mourinho: ”Jag har ett problem”

Foto: TT
FOTBOLL

José Mourinho har gjort en lång intervju med Telegraph.

Han berättar att han delar åsikt med Arsene Wenger i en fråga – och erkänner att han har ett problem.

– Jag blir bättre på allting hela tiden, säger han till tidningen.

Chelsea är på väg att vinna Premier League, en efterlängtad ligatitel för portugisen. Tidningen Telegraph har publicerat en intervju där 52-åringen pratar om det mesta.

Han har vid flera gånger genom åren haft dispyter med Arsene Wenger – men det finns en fråga där de är överens.

– Jag tycker att Wenger sa något intressant – att han är emot Ballon d'Or. Jag tycker att han har rätt. Vi tappar en del av lagkänslan om vi väljer att fokusera för mycket på den individuella. Vi tittar alltid på den individuella prestationen, statistik, vilka spelare som springer mest. Gör du ett bättre jobb än mig när du springer elva kilometer och jag bara nio? Kanske inte! Kanske var mina nio kilometer viktigare än dina elva, säger Mourinho och skrattar.

”Kommer aldrig vara en hycklare”

Sedan erkänner portugisen att det finns saker som bekymrar honom.

– Jag tror att jag har ett problem, det är att jag blir bättre på allting som har med jobbet att göra. Jag har utvecklats på många områden: hur jag läser spelet, hur jag förbereder mig inför en match, sättet jag tränar, min metodik. Jag känner mig bättre och bättre. Men det finns en sak jag inte kan ändra på – på sättet som jag möter media. Jag kommer aldrig vara en hycklare.

På söndag väntar Queens Park Rangers på bortaplan.