Chelsea vill värva japan för 52 miljoner

Jagar Yoshinori Muto från FC Tokyo

Foto: TT
FOTBOLL

Juan Cuadrado, Loic Remy, Didier Drogba och Diego Costa var stora namn innan de kom till Chelsea.

22-årige japanen Yoshinori Muto har inte lika tunga meriter.

Chelsea har lagt ett bud på 52 miljoner kronor för att värva japanen från FC Tokyo bekräftar klubbens president.

Chelsea har lagt ett bud på den 22-årige japanske anfallaren Yoshinori Muto, med planen att låna ut honom till Vitesse till sommaren.

– Det är sant att Chelsea har lagt ett bud på Muto. De vill ha honom till sommaren, säger FC Tokyos president Naoki Ogane.

Muto själv säger att han inte bestämt sig om eventuell övergång.

– Jag har ännu inte bestämt mig överhuvudtaget. Det är en ära för mig att bli erbjuden ett kontrakt från en så stor klubb, säger anfallaren till The Guardian.

Muto har gjort 11 landskamper för Japan, han kan spela både som ytter och anfallare och han har imponerat i japanska J-League med 13 mål under säsongen.

Planerad turné i Japan

Övergången kommer i samband med att Chelsea planerar en veckolång försäsongsturné i Japan i samarbete med klubbens nya tröjsponsor, Yokohama Rubber.

Med Muto på plats redan då skulle uppmärksamheten i media och uppståndelsen öka ytterligare vilket är något det japanska däckföretaget förmodligen skulle uppskatta.

Om 22-åringen ansluter till Chelsea blir han den sjunde japanen i Premier Leagues historia efter Junichi Inamoto, Kazuyuki Toda, Hidetoshi Nakata, Ryo Miyaichi, Shinji Kagawa och Maya Yoshida.