”Skadar sitt rykte”

Bilden England talar om

FOTBOLL

Ja, det här var kanske inte så smart Raheem Sterling.

Efter en månad när det stormat av spekulationer och rubriker kring 20-åringen pryder han nu återigen de engelska tidningssidorna.

Detta efter en ”rökskandal” som kanske får en viss Arsene Wenger att nu fundera en extra gång.

Raheem Sterling nobbade Liverpools nya kontraktsförslag och förklarade i en intervju med BBC i början av april att han inte kommer skriva på något avtal innan säsongen är över.

Ryktats till Arsenal

– Jag vill inte uppfattas som en pengajagande 20-åring. Jag vill bara ses som en ung kille som älskar att spela fotboll. Det har aldrig handlat om pengarna. Jag har genom hela min karriär pratat om att vinna titlar, det är allt jag pratar om. Jag bryr mig inte hur många bilar jag har, hur många hus jag har. Jag vill bara bli så bra jag kan, sa Sterling till BBC.

Direkt efter landslagsmannens utspel började det viskas om att en flytt till Arsenal kan vara i antågande. Liverpools manager Brendan Rodgers har förnekat att Sterling skulle vara till salu och nu har 20-åringen kanske gjort sig själv en björntjänst om det skulle vara så att han ändå haft ögonen på Arsenal.

Wenger: Skadar sitt rykte

20-åringen har fångats på bild när han röker en vattenpipa. Det kan låta oskyldigt men bilden pryder nu ett koppel av de engelska tabloiderna, bland annat Sunday Mirror och Daily Mail, och lär knappast tas emot med glädje i Liverpool. Eller Arsenal.

Arsenals manager Arsene Wenger har tidigare öppet kritiserat såväl Jack Wilshere som Wojciech Szczesny när de rökt.

– Jag är helt emot det beteendet. När du är en fotbollsspelare så är du en förebild och du får inte heller skada din egen hälsa. När du dessutom röker offentligt skadar du också ditt eget rykte, har Wenger sagt.

Återstår att se hur mycket Raheem Sterling skadat sitt redan hårt ansatta anseende med sitt senaste tilltag.