U17-stjärnan klar för engelska storklubben

Minns ni brasse-stjärnorna – nu flyttar båda

Foto: TT
Nathan.
FOTBOLL

De var de positiva utropstecknen i flopplaget Brasilien under U17-VM 2013 där Sverige tog ett sensationellt brons.

Snart två år senare flyttar nu underbarnen Mosquito och Nathan från sitt Atlético Paranaense.

Mosquito är klar för Vasco da Gama och gratulerar nu sin kompis Nathan till en övergång till engelska Chelsea.

Brasilien var favoriter inför U17-VM i Förenade Arabemiraten 2013. Spelarna alla talade om var framförallt anfallaren Mosquito och den offensive mittfältaren Nathan som stundtals imponerade stort i gruppspelet.

”Välkommen till Chelsea”

Duon hann samla ihop fyra respektive fem mål – trots att laget försvann på straffar mot Mexiko redan i kvartsfinalen – och skuggade skytteligans vinnare Valmir Berisha på sju mål. Berisha var Sveriges store succéman när blågult tog en sensationell tredjeplats i turneringen.

Men när Berisha skyndade från Halmstad till Roma efter turneringen valde båda brassarna att stanna i sin gemensamma klubb Atlético Paranaense. Fram tills nu. Efter att ha lämnat klubben den 20 februari skrev Mosquito på för Vasco da Gama och nu gratulerar den 19-årige anfallaren också sin kompis Nathan till hans flytt.

“Välkommen till Chelsea”, skriver Mosquito på Nathans Instagram om en affär som ännu inte är officiell.

Kostar 58 miljoner kronor

Chelsea har inte uttalat sig om ett eventuellt köp av Nathan men brittisk media är rörande överens med Mosquito om att det är på gång.

Daily Mail, Express och Telegraph skriver alla att brassen landade i London på tisdagen för att genomgå en läkarundersökning efter att Atlético Paranaense accepterat ett bud på motsvarande 58 miljoner kronor. Daily Mail beskriver övergången till Chelsea som ett hårt slag för rivalen Manchester City som följt 19-åringen med stort intresse ändå sedan U17-VM.