Cantona: ”Det är inte porr – det är konst”

1 av 5
FOTBOLL

Eric Cantonas senaste film, You and the night, har fått rubriker i England.

Filmen, som handlar om en orgie-kväll, där fransmannen spelar ”Hingsten” är dock ingen porrfilm.

– Nej, det är inte porr. Det är konst, säger United-legendaren.

Manchester United-legendaren Eric Cantona engagerade hela England under sin tid i Premier League. Nu är det England som engagerat sig i fransmannens nya film You and the night.

Cantona inledde sin skådespelarkarriär direkt efter att ha lagt fotbollsskorna på hyllan och har medverkat i filmer som Looking for Eric, The Salvation och Switch. Hans senaste film är en sexuellt laddad romantisk komedi.

Filmens officiella handling beskriver händelserna rakt på:

”Runt midnatt förbereder sig ett ungt par och deras transvestit-hembiträde för en orgie. Gästerna inkluderar Slampan, Stjärnan, Hingsten och Tonåringen”.

”Den är vacker”

Cantona spelar Hingsten och är själv inblandad i en handfull vågade scener. Men medan engelsmännen vill hävda att det är en porrfilm står Cantona på sig.

– Porr? Nej, det är inte porr. Det är ett konst. Men ni kan se det som det. Den är vacker, ni borde se den, säger Cantona enligt Manchester Evening News och fortsätter:

– Tyvärr är porr inte särskilt estetiskt eller vackert. Men kärlek är också sex, förstår du? Ska man välja att ställa upp i den här sortens historia måste man känna regissören. Om det är någon speciell, en riktig artist, så kan man göra det. Men jag är säker på att ingen sett filmen – den är för vacker.

”Ingen ska få lära mig”

Under karriären som fotbollsspelare var han inte sällan kontroversiell. Exempelvis stängdes han 1995 av hela åtta månader för att ha sparkat en motståndarsupporter. På frågan om varför den händelsen än i dag präglar hans image står han på sig:

– Jag har gjort saker jag är stolt över och jag har gjort en del dåliga saker. Men jag ångrar dem inte eftersom det bara är mitt liv. Och om man är lycklig är det bra. Ingen ska få lära mig hur jag ska bete mig.

Se filmens trailer här (OBS: Extern länk).