6-åring sökte jobbet som Villa-manager

Framgångsreceptet: "Bra taktik och godis om vi vinner"

Foto: Foto: Aston Villa FC TV
FOTBOLL

Paul Lambert sparkades som Aston Villa-manager i februari. 

Då skickade Charlie Pye, 6, in sin ansökan om att bli ny manager för klubben och berättade vilken egenskap han hade bidragit med till Villa. 

– Bra taktik, säger sexårige Charlie.

Jobbet som ny Aston Villa-manager efter sparkade Paul Lambert gick till 46-årige Tim Sherwood.

Det kunde dock ha blivit en yngre variant.

Den förre Tottenham-managern hade nämligen konkurrens – av sexårige Charlie Pye som skickade in sin ansökan om att få träna klubben.

Han skickade in ett brev i februari där han berättade att han var en stor Aston Villa-supporter och ville ha jobbet som manager i Birmingham-klubben efter den nyligen sparkade Lambert.

Charlie nobbades dock i anställningsintervju-momentet. Svaret kom i stället för ett par dagar sedan – från Tim Sherwood som bjöd in sin "konkurrent" för en dag på Villa Park häromdagen.

– Grymt! Jag brukar inte få sitta här vanligtvis men det här är andra gången, konstaterar den sexårige Charlie till Aston Villas egna tv-kanal.

Och Charlie Pye vet receptet för att bli en bra manager.

– Bra taktik. Och godis om vi vinner, säger han.

"Värm upp, spring och skjut"

Under Sherwoods inledande tid i Villa har han fått fart den belgiske anfallsstjärnan Christian Benteke som gjort åtta mål på sex senaste ligamatcherna.

Och Charlie Pye är övertygad om att han hade kunnat ordna samma succé och har redan tänkt ut vad han skulle säga till Benteke.

– Jag skulle få honom att värma upp, springa på planen och skjuta, säger Charlie.

Återstår att se om sexåringen får en chans att leda sitt favoritlag lite längre fram i tiden.