Kopian som fick Mourinho att svettas

FOTBOLL

En förvirrad dörrvakt höll på att vända Chelseas matchplan mot United upp och ner.

José Mourinho avslöjar hur en Fellaini-kopia dök upp på Chelseas spelarhotell timmar innan matchstart och lurade alla – förutom Chelsea-tränaren.

Marouane Fellaini är som pånyttfödd i Manchester United under holländske tränaren Louis van Gaal. Med sin längd och fysik har han blivit ett tillförlitligt alternativ som target-spelare i lagets offensiv. Så pass viktig har belgaren blivit, att Chelsea-tränaren José Mourinho tillbringade veckan före 1-0-segern mot just United med att arbeta fram en plan för att stoppa Fellaini.

De minutiösa förberedelserna höll dock på att kastas omkull efter att en dörrvakt vid Chelseas spelarhotell kommit till Mourinho med de överraskande uppgifterna att Fellaini inte skulle spela helgens stormatch.

”Fellaini spelar inte”

Anledningen var att en Fellaini dykt upp på hotellet på morgonen innan match, iklädd civila kläder och poserat för bilder med hotellgäster.

Och visst var det en Fellaini som dykt upp på Chelsea-hotellet bara timmar innan stormatchen, men inte Marouane. I stället var det United-stjärnans bror Mansour som lurat dörrvakten.

– Jag kom ner på morgonen och dörrvakten sa ”Fellaini spelar inte”. Dörrvakten hade frågat vad han gjorde på vårt hotell och han hade svarat ”Jag är Fellaini och jag har kommit för att hämta biljetter från min vän Eden Hazard”, berättar Mourinho för Daily Mirror.

”Fuck off”

Men Mourinho var inte redo att kasta bort sin matchplan riktigt ännu och kände att han behövde mer bevis.

– Det hela rimmade inte för mig. Jag gick in på google på min telefon och sökte på Fellainis bror. Killen är en kopia. Jag visade bilderna för dörrvakten och frågade ”Denna eller denna?”. Han tittade och sa ”Den här”. Fuck off, det är brorsan, fortsätter Mourinho.

Marouane spelade så småningom stormatchen, som slutade med Chelsea-seger 1-0.