Chris Smalling förlänger med United

FOTBOLL

Försvarsspelaren Chris Smalling förlänger sitt kontrakt med Manchester United till 2019. Mittbacken gjorde sin debut 2010 och har under året blivit en viktig kugge i van Gaals lagbygge.

– Jag är stolt över att få spela för en så fantastisk klubb, säger Smalling.

Chris Smalling har under sina fyra säsonger i United-tröjan hunnit med 147 matcher och har vunnit ligan två gånger.

Sedan debuten mot Chelsea i Community Shield i augusti 2010 har den engelska landslagsbacken hunnit med att hitta nätet nio gånger för klubben. Nu skriver han på för fyra nya år och han är självklart nöjd med att få fortsätta i United.

– Jag glad över att skriva på ett nytt kontrakt. Jag är så stolt över att få spela för en så fantastisk klubb. Vi har utvecklats som ett lag under säsongen. Det är en väldigt spännande tid att få vara hos Manchester United. Vi är alla motiverade att komma tillbaka dit vi hör hemma och utmana på den absoluta toppen, säger han till klubbens hemsida.

Även den nya tränaren inför säsongen, Louis van Gaal, är även han nöjd med Smallings förlängning.

– Chris ha förbättrats och utvecklats enormt mycket under den korta tiden jag varit i klubben och han har blivit en viktig del av laget. Han uppträder alltid professionellt och det är också glädjande att han har gjort några viktiga mål i år också, säger holländaren.