”Han sa att Hummels redan är med på det”

Här får van Gaal veta sina köp: Nu blir vi mästare

FOTBOLL

Efter kritiserade värvningar av Ángel Di María och Falcao verkar vissa fans ha tappat förtroendet för Louis van Gaals värvningsstrategi.

Under en välgörenhetsträff tog en supporter saken i egna händer och presenterade en fullständig värvningsplan för Manchester United till sommaren.

– Nu är det lätt för mig. Nästa år blir vi mästare, säger Louis van Gaal.

Manchester United ordnar regelbundet, genom sin välgörenhetsorganisation, olika typer av projekt. I dagarna var det en grupp av fans med olika typer av handikapp som fick chansen att träffa tränaren Louis van Gaal och spelare från laget.

”Gjort din hemläxa”

De tog autografer och foton – men en supporter kom inte bara dit för det. Han kom dit med en plan.

Mannen hade ägnat en vecka åt att planera och noga skriva ned Manchester Uniteds nyförvärv till sommaren. En lapp han sedan lämnade över till van Gaal.

– Jag har gjort din hemläxa åt dig. Jag tog med transferlistan, sa supporten innan van Gaal läste upp namnen och tackade för hjälpen.

– Jag ska ha det i åtanke. Du är smart. Och en väldigt billig manager, svarade van Gaal.

”Sa inte vem jag ska sälja”

Så vilka ska United då värva till sommaren?

– Hummels, 36 miljoner pund (465 miljoner kronor). Han är med på det redan. Han sa det. Clyne från Southampton, 15 miljoner (194 miljoner). Pogba, 75 miljoner (967 miljoner). Bale, 120 miljoner (1,5 miljarder). Och Jackson Martinez från Porto, 25 miljoner (323 miljoner). Han sa inte vem jag måste sälja men efter lite påtryckningar så vet jag även det nu. Så det är lätt för mig. Nästa år blir vi mästare, säger van Gaal.