”Jag vill också spela i Champions League”

Hendersons besked till Liverpool efter kontraktsförlängningen

FOTBOLL

Jordan Henderson förlänger sitt kontrakt med Liverpool.

Men när 24-åringen nu förväntas ta över kaptensbindeln från Steven Gerrard har han också ett tydligt budskap till klubben.

– Jag vill spela på den högsta nivån, i Champions League och vinna titlar, säger Henderson till klubbens hemsida.

De gånger Steven Gerrard av olika anledningar inte kommit till spel under årets säsong är det Jordan Henderson som agerat kapten. När Gerrard nu lämnar för spel i USA efter säsongen tror många att Henderson kommer bli klubbens nya ledare.

”Tror vi kan utmana”

Därför var det med stor glädje supportrarna på torsdagen tog emot beskedet att 24-åringen skrivit på ett nytt långtidskontrakt med Liverpool.

– Jag är överlycklig över att det äntligen är klart, säger Henderson till klubbens hemsida och fortsätter senare:

– Jag tror verkligen att vi de kommande åren kan utmana och börja vinna titlar. Det är nästa steg. Vi har utvecklats enormt de senaste åren och nästa steg är att börja utmana om titlar och troféer.

”Blev väldigt nöjd”

Mittfältaren medger också att han hade samtal med klubben om framtida satsningar och ambitioner innan han tog beslutet att stanna.

– Jag är precis som alla andra spelare. Jag vill spela på den högsta nivån, i Champions League, vinna titlar och vara framgångsrik. Jag är inte annorlunda. Jag hade bra samtal med managern om klubbens framtid och den är väldigt ljus. Jag blev väldigt nöjd med det jag fick höra. Jag vill vara en stor del av det och förhoppningsvis kan jag det.

”Om grabben inte dög skulle han få höra det” – läs Erik Nivas dokument om Jordan Henderson.