Wenger ger upp: De kommer bli mästare

FOTBOLL

Oavgjort mellan Arsenal och Chelsea.

Då ger Arsene Wenger upp titeln.

– De är inte mästare ännu, men det kommer de att bli, säger Wenger.

Arsene Wenger har jagat Chelsea under hela säsongen och han har sagt att han inte tänker att ge upp förrän det inte finns en matematisk chans att ta hem titeln i Premier League.

Men efter 0-0 mot Chelsea på Emirates så verkar han ha ändrat sig.

– De är inte mästare ännu, men det kommer de att bli. Du får vad du förtjänar. De startade säsongen bra och det är den stora skillnaden nu, säger Arsene Wenger.

– De har stor erfarenhet i försvaret och kan stänga matcher. Vi spelade inte med tillräcklig fantasi i sista tredjedelen.

13 matcher utan förlust

Han har inte vunnit mot José Mourinho på 13 försök.

– Det handlar om vår klubb och vårt lag, inte om mig, säger Wenger.

José Mourinho var väldigt nöjd med insatsen på Emirates.

– Det är en poäng, vi behöver fem för att bli mästare. Vi behöver poäng så om vi får tre till i nästa match så behöver vi två till. Om vi får en så behöver vi fyra, och om vi förlorar så behöver vi fem, säger Mourinho.

– Vi har det i egna händer. Vi leder med tio poäng och det är 15 poäng kvar att spela om. Jag tycker att mitt lag presterade väldigt, väldigt bra mot ett väldigt bra lag.

Hyllar Terry

Han är väldigt stolt över försvarsspelet – speciellt från John Terry.

– Jag tycker att vi hade bra kontroll på matchen och spelade väldigt bra. Jag sa till John Terry i omklädningsrummet att vi har gjort några riktigt bra matcher tillsammans, men att det här var hans bästa. Den här defensiva insatsen var helt otrolig. Vi var kompakta, alla höll sig till matchplanen, säger den portugisiska managern.

Arsenals fans sjöng ”Boring, Boring Chelsea” under matchen.

– Det är tråkigt att gå tio år utan att vinna en titel. Det är tråkigt, säger Mourinho.

Arsenal har inte vunnit Premier League sedan 2004.