Arsenal vann titel efter drömmål

FOTBOLL

Petr Cech höll nollan mot gamla laget, Alex Oxlade Chamberlain gjorde ett drömmål och Arsene Wenger vann mot José Mourinho för första gången någonsin.

– Vi besegrade ett bra lag och vann ännu en trofé så det är positivt, säger Arsenaltränaren efter att ha tagit hem Community Shield mot Chelsea.

Det börjar se ut som en trevlig tradition för Arsenal.

Först vinna FA-cupen på vårkanten och sedan besegra ligavinnaren i Community Shield som en kickstart på årets säsong.

Ja, traditionen är två år gammal nu i alla fall.

Segerorganisatör på Wembley blev Alex Oxlade Chamberlain som efter en fin upprullning i den 24:e minuten tog emot bollen till höger i straffområdet och tog ett snabbt steg åt vänster innan han smällde in bollen i bortre krysset.

Läcker frisparksräddning

Det första målet Oxlade-Chamberlain har gjort någon annanstans än på Emirates.

Presentera sig fick också Arsenals nyförvärv, från just Chelsea, Petr Cech. En fin räddning på Oscars frispark som var på väg mot krysset blev höjdpunkten när han höll nollan för första gången i Arsenal-dräkt.

Segern var Arsene Wengers första mot ett Jose Mourinho-lett lag. Det krävdes 14 försök.

Efter matchen gjorde de båda sitt bästa för att försöka undvika att skaka hand med varandra och portugisen passade på att pika Wenger för ha gett upp sin spelfilosofi.

– Arsenal försvarade med tio man, de ställde upp alla framför sin egen försvarslinje och de var bra organiserade, grattis till dem. De hade några chanser på kontringar medan vi skapade våra i organiserat spel.

Wenger svarade:

– Vi övergav inte någonting. Vi försvarade oss kanske för att mina spelare har haft en mental blockering mot Chelsea.