City-supportern tatuerade in Uniteds klubbmärke på benet

Har samlat in över 150 000 för välgörenhet

FOTBOLL

Mark Pinder är fanatisk Manchester City-supporter, med City-loggan tatuerad på armen.

Numera han han även ärkerivalen Manchester Uniteds klubbemblem – på benet.

– Jag fick lite gliringar från andra City-fans men de är överens om att det finns viktigare saker än fotboll.

Marks tatuering på armen.

Livslånge City-supportern Mark har säsongskort på Etihad Stadium och City-loggan tatuerad på vänsterarmen. Numera har han även lokalrivalen Manchester Uniteds klubbemblem intatuerat.

Mark valde att tatuera in United-loggan för att ena stadens supportrar i en önskan att samla ihop pengar till välgörenhetsorganisationen Duchenne Now.

– Jag försökte tänka på något annorlunda än att löpa och sånt. Det här verkade annorlunda så jag hoppades att jag kunde föra City- och United-supportrar samman och få dem att donera. Det har lyckats, säger Mark om initiativet till BBC.

”Fick lite gliringar”

Marks 12-årige son Kirk lider nämligen av Duchennes muskeldystrofi, en dödlig och obotlig sjukdom som medför en fortskridande muskelsvaghet.

– Han fick diagnosen när han var tre år gammal. När han fyllde åtta hamnade han i rullstol. Han väntas leva till sina sena tonår eller tidig 20-årsålder.

Mark siktade på att samla in 10 000 pund till välgörenhetsorganisationen men har i skrivande stund redan lyckats samla in över 11 000 pund.

– Jag ville bara samla ihop så mycket pengar som möjligt. Jag fick lite gliringar från andra City-fans men de är överens om att det finns viktigare saker än fotboll.

”Kunde inte tro det”

Kirk har snabbt blivit sämre och förlorade nyligen sin rörlighet i armarna.

– Diagnosen var svår att ta in. I synnerhet när han hamnade i rullstolen, att inte kunna spela fotboll med honom längre. Det tog tid för mig att komma till rätta med diagnosen, men nu kände jag att det var dags att ta tag i det och öka medvetenheten kring Duchennes muskeldystrofi, säger Mark till BBC.

Responsen på donationssidan har varit fin:

”Jag är United-supportar men vissa saker är viktigare än fotboll. Jag är också en far, och jag hoppas att du får massor av lyckliga stunder med din son”, skriver en person som donerat 10 pund.

”Kunde först inte tro den där tatueringen, sen läste jag din historia. Lycka till kompis”, skriver en annan person.