Ett ögonblick: Kalle Karlsson ger ut bok om Premier League

Ett frosseri av klassiska lirare

Kalle Karlssons bok Kungar av Premier League.
FOTBOLL

Det Kalle Karlsson inte vet om engelsk fotboll är inte värt att veta.

Nu gör han debut som författare med boken "Kungar av Premier League".

– Jag har porträtterat och beskrivit 44 av de stjärnor som satt färg på ligan, säger han.

Hur taggad är du inför Premier League-säsongen?

– Väldigt taggad! Det kanske folk tror att jag är jämt, men faktum är att jag inte alls kände samma entusiasm ifjol. Det blev ju också en mellansäsong för Premier League då våren var rätt avslagen och odramatisk. Nu har jag fått tillbaka suget.

Vad handlar din nya bok om?

– Den handlar mest om de legendariska spelarna under Premier League-eran. Jag har porträtterat och beskrivit 44 av de stjärnor som satt färg på ligan, spelare som gjort avtryck både genom sitt fotbollsspelande och sin personlighet.

Hur föddes tanken?

– Det började som en artikelserie på sportbladet.se. Något år senare blev jag kontaktad av Pintxo förlag och vi kom överens om att ge ut den i bokform med omarbetade texter och en del nyskrivet material.

”Kul att minnas gamla episoder”

Hur roligt har det varit att skriva?

– Det var kul att skriva texterna och minnas gamla episoder och matcher. Nu känns det väldigt kul att kunna ge nostalgiska Premier League-fans chansen att frossa och lära sig mer om dessa klassiska lirare.

Vad är du mest nyfiken på inför årets säsong?

– Som alltid är man mest nyfiken på nykomlingarna eftersom det är de man oftast har minst koll på. Nu har de anammat lite olika strategier, Watford värvar en massa rutin och beprövade namn medan Bournemouth till stor del tänker bygga vidare på det man har. 

Varför ska man köpa boken?

– Man kan köpa den om man är nostalgiker som jag och gillar att minnas tillbaka på gamla lirare och klassiska matcher. Eller så köper man den om man är ung och inte fick chansen att uppleva när spelare som Gordon Strachan, Alan Shearer, Vinnie Jones och Tony Adams stod på toppen av sina karriärer. Eller så kanske man gillar bakgrundshistorier och är nyfiken på vilka egenskaper och personlighetsdrag som har tagit alla dessa spelare till Premier League.

Till sist. Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att det här fina vädret håller i sig en stund så vi alla får lite sommarkänsla innan hösten tar över.

Här kan du beställa boken!

Här kan du läsa artikelserien om Premier League-legendarerna!