Sterling om flytten: "Enkelt val"

FOTBOLL

Raheem Sterling blev till slut en Manchester City-spelare.

Men valet att lämna Liverpool verkar inte ha tagit så hårt på 20-åringen.

– Att flytta till Manchester City var ett enkelt val, säger Sterling enligt Sky Sports.

Raheem Sterling, 20, var länge sommarens stora transfersaga.

Ryktena var många om den engelske talangen och valet föll till slut på Manchester City efter en längre tids förhandlingar.

I samband med flytten hotades 20-åringens dotter av några Liverpoolsupportrar. Detta för att han försökte bråka sig bort från Liverpool genom att vägra åka med på försäsongsturnén och sedan sjukskrev sig från träningar för att få till en flytt.

"Glad över att flytta"

I går talade Sterling med Manchester City-fansen och avslöjade att det knappast var något svårt beslut att välja bort Liverpool och Brendan Rodgers.

– Att flytta till Manchester City var ett enkelt val. Med de spelarna de har här är det ett attraktivt ställe att vara på. Jag är glad över att jag tog beslutet att flytta, säger han enligt Sky Sports.

Transfersumman landade på svindlande 640 miljoner kronor för yttermittfältaren som under fjolåret gjorde sju mål i Premier League för Liverpool, men hoppas öka den siffran i Manchester kommande säsong.

– Jag ser verkligen fram emot att tillhöra den här klubben kommande säsong. Jag ska försöka göra fler mål och bli mer kreativ för att försöka förbättra både antalet assist och mål.

Vill vinna titlar

En av de stora anledningarna till flytten ska ha varit chansen att vinna titlar med Manchester City, som vann Premier League så sent som säsongen 2013/2014, och ses som en troligare titelutmanare än Liverpool.

– Förhoppningsvis kan vi stå med några titlar i slutet av säsongen. Det är mitt stora mål, säger Sterling.