Angel Di Maria ber om ursäkt – till United

Efter rekordövergången – pudlar till fansen

1 av 3 | Foto: TT
FOTBOLL

Det blev bara en säsong i Manchester United – till supportrarnas stora besvikelse.

Nu ber Angel di Maria om ursäkt.

”I en fotbollskarriär händer ibland det oväntade och oönskade”, skriver han i ett öppet brev.

I fjol värvades Angel Di Maria, 27, till Manchester United för 680 miljoner kronor.

Men redan efter en säsong stod det i går klart att argentinaren lämnar England och i stället skriver på för Paris Saint-Germain. En affär som kostar PSG motsvarande drygt 600 miljoner kronor.

Di Marias beslut att lämna England efter blott ett år har kritiserats av United-fans – och nu väljer argentinaren att be om ursäkt i ett öppet brev.

”Verkligt ledsen”

Brevet inleds ”Till Manchester United” och i det försöker 27-åringen vinna fansens förståelse.

”När Manchester United valde mig att vara en del av deras lag kände jag mig extremt hedrad eftersom jag vet vad klubben betyder och att de litat på mig. Jag är dock medveten om att saker och ting inte fungerat som vi förväntat oss och tro mig när jag säger att jag känner mig verkligt ledsen över det. Men i en fotbollskarriär händer ibland det oväntade och oönskade”, skriver Di Maria enligt Daily Mirror.

Skrivit på för fyra år

Han fortsätter:

”Ofta påverkar saker vi inte kan kontrollera hur vi känner. jag är ledsen att det inte fungerade som jag önskat i den här fantastiska, enorma klubben”.

Kontraktet med PSG sträcker sig över fyra år och argentinaren kommer att tjäna drygt 90 miljoner kronor om året.

Läs hela brevet nedan.

FAKTA

Hela brevet

”Jag skriver detta för att tacka hela United-familjen för det fantastiska stöd jag fått under året jag var en del av klubben. När Manchester United valde mig att vara en del av deras lag kände jag mig extremt hedrad eftersom jag vet vad klubben betyder och att de litat på mig. Jag är dock medveten om att saker och ting inte fungerat som vi förväntat oss och tro mig när jag säger att jag känner mig verkligt ledsen över det. Men i en fotbollskarriär händer ibland det oväntade och oönskade.

Jag kan garantera att jag försökt. Jag gjorde mitt bästa men fotboll är inte som matematik. Ofta påverkar saker vi inte kan kontrollera hur vi känner. jag är ledsen att det inte fungerade som jag önskat i den här fantastiska, enorma klubben.

Jag vill särskilt tacka Uniteds direktörer och ledning tillsammans med alla tränare och kollegor för att ha stött mig. Ett speciellt omnämnande vill jag också ge till alla fans som litat på mig och visat mig respekt och kärlek.

Nu är det dags att flytta till PSG men underbara Manchester United kommer för alltid att finns i mitt minne.

Jag önskar er all lycka i världen.

Med bästa hälsningar,

Angel Di Maria”.