Wengers ilska – inför premiären

”Kommer snart få inleda ligan med reservlaget”

Foto: TT
Wenger vill att Jack Wilshere och de andra Arsenalspelarna ska få längre semester.
FOTBOLL

I dag startar Premier League.

En vecka tidigare än brukligt.

– Det är ett enormt misstag, säger Arsène Wenger.

Säsongen 2015/16 har flyttats fram en vecka för att spelarna ska kunna få en bättre uppladdning inför nästa års EM.

Därmed inleds ligan redan i dag.

Det gillar inte Arsenal-tränaren Arsène Wenger.

– Jag är inget fan av det. Jag tycker att det är ett enormt misstag för engelsk fotboll att börja ligan en vecka tidigare eftersom vi inte har något juluppehåll. Jag vet inte vem som har kommit på idén att en match mindre över jul ska kompensera för att vi får en veckas mindre semester. Det är totalt oförklarligt och återigen är det ett beslut som tagits utan att man stämt av med oss tränare, säger han inför Arsenals match mot West Ham, som spelas först i morgon.

”Får spela med reserver”

Han anser att hans spelare borde ha fått en längre semester över sommaren och på så vis kunnat komma helt återställda från skador och skavanker till ligastarten.

– Nu för tiden är det väldigt svårt att ge spelarna semester. Fifas regler säger att man måste ge dem fyra veckor. Men om utvecklingen fortsätter så här kommer vi snart att tvingas inleda säsongerna med reservlaget, säger Wenger.

Och han bävar för att det kan bli ännu värre nästa säsong.

– EM ska spelas med 24 länder. Den turneringen blir längre, den kommer att vara i en månad. Och om vi ska börja säsongen lika tidigt nästa år kommer spelarna knappt att få någon semester alls.

”Övergår mitt förstånd”

Wenger tvingas klara sig utan Alexis Sanchez, Danny Welbeck, Tomas Rosicky och Jack Wilshere i premiären mot West Ham. Den förstnämnde spelade Copa America så sent som förra månaden och är ännu inte redo för 90 minuters spel.

– Alla läkare säger att det tar sex veckor för kroppen att återhämta sig fullt ut. Men spelarna får inte så lång vila längre. Det övergår mitt förstånd, säger Wenger.

Här är samtliga övergångar i PL - lag för lag