"Måste återvinna fansens förtroende"

Brendan Rodgers inför premiären mot Stoke

FOTBOLL

Brendan Rodgers är en ifrågasatt man efter Liverpools katastrofala 6–1-förlust i säsongsavslutningen mot Stoke förra säsongen.

I premiären väntar samma arena och motstånd igen och Rodgers är medveten om vad som gäller.

– Jag måste återvinna supportrarnas förtroende igen, säger han.

Foto: Foto: TT
Brendan Rodgers

Liverpool blev fullständigt krossade av Stoke med 6-1 i förra säsongens avslutningsmatch i Premier League på Britannia Stadium

På söndag möts lagen igen i premiären av den nya säsongen.

Många är tveksamma till om Brendan Rodgers är rätt man att föra Liverpool till toppen igen. Många supportrar var redan var tveksamma när han anställdes som klubbens manager 2012 och han måste nu bevisa för dem att han är rätt person.

– Jag måste återvinna supportrarnas förtroende igen. Det har varit en otrolig resa sedan jag kom in här och det är ett absolut privilegium att träna denna klubb med supportrarna som vi har bakom oss, men du måste göra det bra för att förtjäna deras stöd och jag måste förtjäna det igen, säger han enligt The Guardian.

"En av mina värsta dagar"

Förlusten mot Stoke höll på att knäcka Rogers menar han.

– Det var en av mina värsta dagar i fotbollen på väldigt länge. Jag har tittat på matchen igen och det var mycket svårt att ta sig igenom den.

Många har menat att Rodgers borde få sparken men han själv tycker att han borde får mer tid i klubben.

– Jag antar att det är hur du bedömer det. Om man tittar på min andra säsong här så vann vi nästan ligan. Om man bedömer mig sedan så kanske jag förtjänar lite mer tid. Ägarna har alltid haft stor tilltro till mig från den första dagen jag kom hit. Jag har förtroende för hur jag arbetar. Jag är lika driven nu - om inte mer - som den första dagen jag kom hit, avslutar han.